Sovyetlerin üvey kızı: Kiev

Moskova ve St.Petersburg’un gölgesinde kalan Kiev, çağdaş sanat müzeleri, konsept restoranları ve sükseli gece hayatıyla dünya zenginlerinin artık yeni gözdesi.

Giriş Tarihi: 13.10.2018 14:33 Güncelleme Tarihi: 13.10.2018 16:36

Gece kulüpleri dışında en seviyeli striptiz kulüp ise tek kelimeyle Rio. Girişindeki ışıklı tabelanın retro tasarımı tüm renkleriyle yoldan geçenleri içeri çağırıyor. Ama tabii ki sadece rezervasyonu olanları... İçeride ana şovların sürekli devam ettiği piste, 80'lerden kalma bir bar tasarımı eşlik ediyor. Bu büyük alan dışında özel odalar ve parti alanları da mevcut. Bir Orta Amerika kasabasındaki striptiz kulübü mütevaziliğinin yanında, Avrupalı bir gece kulübüne terfi etme azmini de gözlemlemek mümkün. Genetik mükemmelliğin örnekleri ise mekâna dair ön yargıları baştan düşündürür nitelikte. Neticede Rio, Kiev'in görülmesi gereken bir centilmenler noktası.

Rio gece kulübünün hemen yan kapısı olan 11 Mirror Otel ise Kiev'deki otel arayışına nokta konulacak butik bir seçenek. Rio'nun retro ortamına zıt duran çağdaş tasarımlarla dolu bir dünya. Odalar modern bir mimariye, sade ama farklı tasarımlara sahip. Adeta Kiev'in W Otel'i niteliğinde. Minimalist ama çarpıcı detaylar mevcut. Tasarım aydınlatmalar, süet duvar kaplamaları ve bakır süpürgelikler odalardaki ince detaylar arasında. Kiev'in tarihi caddelerinin yatak odasında hissedileceği otel ise Opera. Antik küvetlerdeki banyo keyfi ne, porselen takımlardaki kahvaltıların eşlik edişi şehrin şiirselliğine yakışır nitelikte.

Şehrin en çarpıcı müzesi ise akıl durduran Mikro Minyatür Müzesi. Sanatçı Mykola Syadristy'nin Guiness Rekorlar Kitabı'na girmesini haklı kılan toplu iğne başındaki satranç takımı, saç teli üstündeki gül motifi , iğne deliğindeki piramitler ve kervan takımı eserleri, dikkatli gözlerin şaşkın bakışlarını üzerlerine çekiyor. Eserlerin hepsi keskin gözlerin usta elleri yönettiği yaratıcılık ve sabır dolu birer harika. Dönem dönem yeni eserlerin de eklendiği müze Kiev'i ziyarete değer kılan bir diğer deneyim. Görünen o ki Sovyetler'in bu üvey kızı şartlar ne olursa olsun onu el üstünde tutanlara her daim yenilikler sunmaya devam edecek.

Esquire Türkiye
The Big Black Book

İlkbahar-Yaz 2018

BİZE ULAŞIN