Sovyetlerin üvey kızı: Kiev

Moskova ve St.Petersburg’un gölgesinde kalan Kiev, çağdaş sanat müzeleri, konsept restoranları ve sükseli gece hayatıyla dünya zenginlerinin artık yeni gözdesi.

Giriş Tarihi: 13.10.2018 14:33 Güncelleme Tarihi: 13.10.2018 16:36

Kiev'deki gece kulüplerinde dolaşırken en dikkat çeken demografi k gerçek, genetik muhteşemliğin ne kadar bozulmadan ve azalmadan her yana eşit olarak dağıldığını gözlemliyor olmak. Gece hayatındaki çoğunluk öğrenci; geriye kalanlar işsiz, belirli bir zümre çalışan olmakla beraber görüntü oldukça homojen. Herkes güzel. Herkes şık. Gittiğiniz her mekân toparlanmaya çalışan bir ekonominin kurbanlarından çok, ömürleri boyunca kriz ve sefalet görmemiş bakımlı hanımlar ve beylerin buluşma noktası imajını çiziyor. Sohbetlerde ortaya çıkan ise bir sor bin ah işit niteliğinde…

Bu realiteden uzak gece hayatının en trend mekanı ise tartışmasız D-lux. Üç katlı gece kulübünde loca kiraları dünya ortalamasının oldukça altında. Nigiri'ler, Roll'lar ve Sashimi'ler her zamanki gibi masaların baş misafi ri. Sushi olmayan masada misafi r ağırlamak adeta bir ayıp. Herkeste hafi f giysiler, rahat hareketler... Giriş katındaki modern dans pistinin hemen üst katında ise bir başka DJ'in yer aldığı lounge bölümü yer alıyor. Her kata ayrı bir konseptin sunulduğunu bilerek zemindeki postlar, duvardaki şömineler ve tay tüyü koltuklar şaşırtmıyor. En üst kat ise dans pistinin seyredildiği kartal yuvası kıvamındaki diğer localardan oluşuyor. Hangi gece kulübünden çıkılırsa çıkılsın Kiev'in gün ağrırken buluşma noktası ise Heaven. Sabah 07:00'da açılan bodrum katındaki mekân, güneş ışığından uzak bir eğlenceyle gecenin ve müziğin bitmesine izin vermiyor.

Whiskey Corner

BİZE ULAŞIN