Sovyetlerin üvey kızı: Kiev

Moskova ve St.Petersburg’un gölgesinde kalan Kiev, çağdaş sanat müzeleri, konsept restoranları ve sükseli gece hayatıyla dünya zenginlerinin artık yeni gözdesi.

Giriş Tarihi: 13.10.2018 14:33 Güncelleme Tarihi: 13.10.2018 16:36

Bir diğer gastronomik cennet ise Whisky Corner. Adı üzerinde, bulunduğu bulvara hakim bir köşede yer alan mekân, dışarıdan davetkâr olduğu kadar, etleri ve dünyanın dört bir yanından viskileri ile meşhur. Viski ile et eşleştirmelerinin yanında kabuklu deniz mahsullerinden de gurme lezzetler vadediyor. Japon, İngiliz, Alman veya Amerikan… Masaya hangi ülkeden hangi şişe gelirse gelsin doğru yemek eşleştirmesini layığıyla yapacak şefl er zaten mutfakta. Hatta masanızda. İçindeki eski damıtım tankı, mahzen ve misafi rlerin kendi şişelerini bırakabileceği anahtarlı dolap ise bu emeğe ambiyans katan ve müşterileri şımartan detaylar arasında.

Gürcü yemeklerinin füzyon halde sunulduğu Shoci ise etnik restoran arayışındaki Kiev ziyaretçilerini memnun etmeye aday. Odun fırınında pişen yerel lezzetlerin hikâyeleri mönüde bir sanatçı edasıyla resmedilmiş.

BİZE ULAŞIN