Sovyetlerin üvey kızı: Kiev

Moskova ve St.Petersburg’un gölgesinde kalan Kiev, çağdaş sanat müzeleri, konsept restoranları ve sükseli gece hayatıyla dünya zenginlerinin artık yeni gözdesi.

Giriş Tarihi: 13.10.2018 14:33 Güncelleme Tarihi: 13.10.2018 16:36

Kiev caddelerindeki en büyük gastronomik sürpriz ise sushi mekânlarının sıklığı ve kalabalığı. Göze çarpan trend, club öncesi muhakkak bir sushi restoranına uğramak veya club sonrası eve ya da otele sushi sipariş etmek. Bulunduğunuz coğrafyadaki bu sushi hayranlığının şaşkınlığını üzerinizden atamamışken aynı mekânlarda nargile köşelerini görmek ise kafa karıştırıcı bir diğer sentez.

Sushi restoranlarının içindeki nargile köşeleri doğu- batı sentezinin ötesindeki bir yakın doğu-uzak doğu buluşması. Bir elde nargile marpucu diğer elde chop-stick'ler. Bu konseptin en başarılı temsilcisi ise açık ara farkla Eshak. Türkçe 'eşek' anlamına gelen mekânın tasarımı ise Marakeş esintilerinde. Sushi çeşitleri ve kalitesi ise Tokyo, Londra ve New York üçlüsünün sunacağı alternatifl erle aşık atabilecek nitelikte. Tüm bu sushi sevdasının sonucunda ince topuklar üzerinde denge kurmaya çalışırken chop-stick tutma mücadelesi de beraberinde yaşayan birçok güzel hanımefendiye Kiev caddelerinde rastlamak fazlasıyla mümkün.

Gastronomik bir turun sonrası göz alıcı saatler, kristaller ve Rus işçiliğinin kanıtı nadide mücevherlere geri dönüş için ise Dmitry Berdyansky'nin kurduğu Crystal Group Ukraine mağazası doğru adres. Ukraynalı zenginlerin mabedi durumundaki bu yer Avrupa zenginlerinin ve koleksiyonerlerinin de ayağının alışmaya başladığı pahalı bir alışveriş noktası; mini müzayedelerin yapıldığı ufak bir zenginler buluşma noktası.

Kanapka

BİZE ULAŞIN