“Soul’un Kraliçesi” Aretha Franklin öldü

ABD'li ünlü şarkıcı Aretha Franklin, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi: 17.08.2018 12:56 Güncelleme Tarihi: 17.08.2018 12:56

Soul müziğin kraliçesi olarak tanına Aretha Franklin 76 yaşında hayatını kaybetti. Franklin'in ölüm haberini menajeri Gwendolyn Quinn bildirdi. Gwendolyn Quinn, yayımladığı mesajda, "76 yaşındaki Franklin, 16 Ağustos sabahı Detroit'teki evinde, ailesi ve sevdiklerinin yanında hayatını kaybetti. Franklin'in ölüm nedeninin pankreas kanseri olduğu, onkoloğu Dr. Philip Philips tarafından teyit edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Cenaze törenine ilişkin bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi. "Soul'un Kraliçesi" olarak tanınan Franklin, "Think (Düşün)" "I Say a Little Prayer (Küçük bir dua ettim)", "Respect (Saygı)" gibi şarkılarıyla tanınmıştı. Müziğe Detroit'teki bir kilisede çocuk korosuyla başlayan Franklin, dünya çapında 75 milyon albüm satarak birçok rekora imza atmıştı. Franklin, 18 Grammy ödülünün de sahibiydi.

Ünlü şarkıcı bugüne kadar 75 milyon plak ve CD satarak birçok rekora imza attı. 1987 yılında Rock and Roll Hall of Fame'e seçilen ilk kadın şarkıcı oldu. Aretha Franklin dört çocuk annesiydi.

BİZE ULAŞIN