Sovyetlerin üvey kızı: Kiev

Moskova ve St.Petersburg’un gölgesinde kalan Kiev, çağdaş sanat müzeleri, konsept restoranları ve sükseli gece hayatıyla dünya zenginlerinin artık yeni gözdesi.

Giriş Tarihi: 13.10.2018 14:33 Güncelleme Tarihi: 13.10.2018 16:36

Şehirdeki geniş bulvarların bağlandığı ana nokta ise Nezalejnasti meydanı. Tüm heybetiyle ziyaretçilerini karşılayan meydan, herkesin saati tutturmaya çalıştığı bir buluşma noktası. Meydana dik bir açıyla bağlanan Khreshchatyk bulvarı ise otantikliğini modernizme bırakmış, Ukrayna'nın kollarını batının kapitalist dünyasına Rusya'dan çok daha cömert bir şekilde açtığının kanıtı olan bir alışveriş caddesi. Dünya markalarının bulunduğu bu ünlü bulvarı özel kılan ise Kiev gece hayatının en ince damarlarına sızan cadde ve sokaklara açılıyor olması.

Arena adındaki AVM konseptindeki bina birçok gece kulübünün bir araya geldiği, şehrin tarihi dokusundan uzak ışıklı tabelalarla dolu modern bir yapı. Gündüzleri sakin olan bu bina, geceleri adı üzerinde adeta farklı amaçların ve yarışların döndüğü, birbirinden farklı eğlence konseptlerinin sunulduğu bir arena. Famous ve TAO bu dünyanın en iddialı isimleri. Rezervasyon şart. Kış soğuğuna rağmen kıyafetlerindeki cüretkârlıktan ödün vermeyen Kievli hanımların bahar aylarında da bu tarzlarından vazgeçmediklerini ve mevsimin hakkını verdiklerini kuyrukta beklerken görmek ise ayrı bir mutluluk sebebi. Tek fark soğukların azalmasıyla beraber topuklu ayakkabılarla atılan o hızlı ve zorlu adımların sakinleşmesi ve mekâna girme telaşının azalması.

Chocolate House

BİZE ULAŞIN