Bir keşif ve arınma hikâyesi: İlker Kaleli

Hakkında net bir yorumunuz olmasa da çoğunluğun katıldığı gibi ‘cool’ tanımını sonuna kadar hak ediyor. Kararlı duruşu, sakin tavrı ve muzip bakışları bunu destekleyen diğer başlıca özellikleri. Bu aralar gözlerin aradığı İlker Kaleli’den bahsediyorum… Kendi deyimiyle şu sıralar ‘devre arası’nda olan Kaleli ile kendini keşfetme çağını konuştuk.

Giriş Tarihi: 29.09.2018 12:00 Güncelleme Tarihi: 29.09.2018 12:01

Oyunculuk hususunda her zaman oyuncuların kendi benlikleriyle hayat verecekleri karakteri nasıl bütünlediklerini merak etmişimdir. İllaki, iki karakter arasında bir etkileşim oluyordur. Bu süreci hemen anlatmaya başlıyor İlker, "Tabii ki, İlker'den canlandırdığım karaktere bir şeyler geçiyor. Karşılıklı yapılan bir alışveriş gibi düşün. Zaten o yüzden X oyuncunun Hamlet'i oynayışıyla Y oyuncunun oynayışı farklı. Sanat dediğimiz şeyin bilimden ayrışması da bu işte. Bilim her zaman her yerde aynı sonucu veriyor olmalı. Sanat konusunda ise hiçbir şey aynı sonucu vermiyor olmalı. Okulda bir hocamız 'Hani senaryoda o sevdiğiniz yerler var ya onlara dokunmayın, onlar zaten sizsiniz. En sevmediğiniz yerler karakter.' demişti. İşte tecrübe ve bilgi kısmı buradan geliyor."

Tecrübe demişken yaş almayla ilgili bir sıkıntısı olup olmadığını merak ediyorum. Hiç yokmuş! Tam tersine yaş almak, olgunlaşmak çok da hoşuna gidiyormuş.

BİZE ULAŞIN