Peaky Blinders: Thomas Shelby

Donuk bakışları ve sert duruşu ile ekranların en asi çocuğu Thomas Shelby ile tanışın. Zaten onu görmezden gelmek mümkün değildi…

Giriş Tarihi: 31.03.2018 15:22 Güncelleme Tarihi: 02.12.2018 10:31

Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Henüz Peaky Blinders izlemediyseniz bu satırları okuduktan sonra sizi 1900'lü yılların başına İngiltere'ye davet ediyoruz. BBC'nin fenomen olmaya aday dizisi Peaky Blinders, iki dünya savaşının arasında Birmingham'da rahatsızlık veren bir şöhrete sahip suç çetesinin etkileyici hikâyesini anlatıyor.. Son dönemde moda olan şapkalara ve giyim tarzına bakarsak dizinin ne denli popüler olduğunu kestirebilirsiniz. Eğer şimdiye kadar anlam veremediyseniz bu dakikadan itibaren eski modaya yönelenleri daha iyi anlayacaksınız. Yasa dışı bahis ile yükselen gangsterlerin aile yaşantısı ve kötü şöhretinin konu edildiği yapımın başrolünde Cillian Murphy var. Geriye dönüp bakıyoruz da bu rolü ondan iyi kimse oynayamazdı. Açılın, Thomas Shelby geliyor!

Donuk bakışları, kemikli yüzü, bir suç çetesi liderliğine yetecek karizması ve üstün oyunculuk performansıyla favori karakterimizi sunmaktan gurur duyuyoruz. Thomas (Tomy) Shelby ile tanışın. Cillian Muprhy'nin hayat verdiği karaktere gelmeden önce dilerseniz biraz kendsiinden bahsedelim. Kariyerinde Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Night Rises ve Inception gibi yapımlarda yer alarak yükselen Murphy'nin en önemli sıçrayışı hiç şüphesiz Peaky Blinders olarak karşımıza çıkıyor. O, Shelby'i başarıyla canladırırken biz de gerçek hayatına göz gezdiriyoruz… Gangster aile reisini canlandıran Murphy'nin, gerçek hayatında müfettiş ve öğretmen ebeveynlerin çocuğu olması elbette şaşırtıcı. En azından insan, Shleby rolünü bu kadar iyi oynamasını bklemiyor. İrlandalı aktör diziyle beraber popülerleşen şapkası ve saç kesimi ile de birçok kişinin favorilerine ilk sıradan giriş yaptı. Diziyi izlemeyenleri sıradaki satırları dikkatle okumaya davet ediyoruz, çünkü 'Peaky Blinders'a giriş' yapacağız.


Görsel: BBC

Peaky Blinders'ın Shelby ailesi yapıma uygun kurgulanmış hayali bir aile değil diyerek başlıyoruz. Evet, gerçek bir hikâyeyi izlediğimiz dizi tarihten referans alıyor. Anlayacğaınız bu aile de bu hikâyeler de yıllar evvel çoktan yaşadı ve yaşandı. Dönemin İngiltere'sinin bakanı Winston Churcill de bunun ispatı niteliğinde diziden bize göz kırpıyor. Şehri acımazsızca birbirine katan ailelerin entrikaları ve güç mücadelelerinden bahsederek işin tadını kaçırmayacağız ama şapkalarına yerleştirdikleri jiletlerden söz etmezsek bir yanımız buruk kalacak. Dönemim İngiltere'si ve arka sokaklarını Thomas Shelby ile keşfediyor ve ele geçiriyoruz. Ailesini seven, yönetme meselesini yalayıp yutmuş ve stratejik hamlelerde uzman bir Shelby'e karşı dikkatli olmanızı öneririz. Kendi hayran kitlesini Tommy Shelby ile kadrolu hale getiren Muprhy'nin yetenekleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Çünkü kendisini izlemekten epey keyif alıyoruz. Unutmadan, favori karakterimiz demişken meşhur saç kesimiyle bu yıla damga vurduğunu da belirtelim. Çevrenize baktığınızda klasik giyimli ve Shelby saç modelini kullanan birçok kişi göreceğinizden eminiz. An itibariyle dört sezonu deviren dizi uzun bir süre daha kendinden söz ettirecek gibi gözüküyor. Efsane üçleme "The Godfather" sevenler bunu da sevecektir. Evet, Thomas Shelby tüm lanet yeryüzüne karşı!




BİZE ULAŞIN