Bir keşif ve arınma hikâyesi: İlker Kaleli

Hakkında net bir yorumunuz olmasa da çoğunluğun katıldığı gibi ‘cool’ tanımını sonuna kadar hak ediyor. Kararlı duruşu, sakin tavrı ve muzip bakışları bunu destekleyen diğer başlıca özellikleri. Bu aralar gözlerin aradığı İlker Kaleli’den bahsediyorum… Kendi deyimiyle şu sıralar ‘devre arası’nda olan Kaleli ile kendini keşfetme çağını konuştuk.

Giriş Tarihi: 29.09.2018 12:00 Güncelleme Tarihi: 29.09.2018 12:01

Mükemmeliyetçi bir adam gibi algılıyorum, kısmen haklı olduğumu vurguluyor. Sadece işinde mükemmeliyetçi olduğunu, normal hayatında her şeyi akışına bıraktığını anlatıyor bunun üzerine. "Bir tek işimde titiz ve detaycıyım. Çünkü bundan daha önemli ne var ki; seyircinin karşısına çıkıyorsun!"

Günümüzde, sosyal medyanın da bu kadar aktif kullanılmasından ötürü herkesin herkes hakkında bir yorumu oluyor. Olumsuz yorumlar ve eleştirilerle nasıl baş ettiğini merak ediyorum… "Eleştiri başka bir şey de, herkesin çok rahat bir şekilde başkaları hakkında tanıyormuş gibi atıp tutma lüksü nedir, anlayamıyorum. Eskiden bir parça içerlerdim, artık onu da bıraktım. İşe daha profesyonel yaklaşıyorum. İnsanların ne düşündüğü ya da ne söylediğine göre bir yere kadar yaşayabilirsin. Bir kere dünyaya gelmişim, bir bedenim var, yaşı yaşıyorum ve sonunda da öleceğim. Ne olacağını bildiğimiz bir şeyin içindeyiz. Dolayısıyla başkalarının ne söylediğine göre yaşamak kadar yanlış bir şey olamaz. O yüzden oyuncu dediğimiz insanın kendi ruh ve akıl sağlığı için bir müddet ortadan kaybolması gerekiyor. Yani o çok 'ünlülük' ile harcanan mesailer de biraz zehirleyici olabiliyor bence."

"BU ARALAR HAYATIMI SORGULUYORUM; KENDİMDEN MEMNUN MUYUM? BUNDAN SONRASI İÇİN NELER İSTİYORUM..."

O kaybolma döneminde neler yaptığını soruyorum bunun üzerine… Bekletmeden hemen yanıtlıyor beni: "Kendimi tamir etmeye ve yenilemeye çalışıyorum. Mutlaka yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Altın kuralım bu. Şu anda hayatımın devre arasında gibiyim mesela. İlk defa bu kadar boş vaktim oldu."

BİZE ULAŞIN