Jeff Bezos ve MacKenzie'nin milyar dolarlık boşanması

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, 25 yıllık eşi Mackenzie ile yaptığı boşanma anlaşmasıyla 'En zenginler listesi'ni değiştirdi. MacKenzie, ayrılık sonrası 35 milyar dolara yakın bir tazminat alacak. Mackenzie, artık dünyanın en zengin üçüncü kadını.

Giriş Tarihi: 05.04.2019 17:10
Elektronik ticaret şirketi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve eşi MacKenzie evliliklerini sonlandırdı. İlk bakışta sıradan bir boşanma olayı gibi görünse de çiftin boşanma anlaşması radarımıza takılıyor. Çünkü MacKenzie, artık dünyanın en zenginlerinden biri.



Bezos çiftinin rekor boşanma anlaşmasının ayrıntıları MacKenzie Bezos tarafından, Twitter aracılığıyla duyuruldu. MacKenzie Bezos, yaptığı açıklamada, boşanma sürecinin Jeff ile karşılıklı birbilerine destek olarak sona ermesinden memnuniyet duyduğunu söylüyor. Boşanma anlaşması öncesi Jeff Bezos, Amazon'da yüzde 16,3'lük bir hisseye sahipti. Bezos bu oranın yüzde 75'ini elinde bulundururken, boşandığı eşi MacKenzie'ye diğer yüzde 25'lik kısmını bıraktı.



Bu anlaşmaya göre MacKenzie, Amazon'daki hisselerin yüzde 4'ünü koruyacak. Ayrıca, Washington Post gazetesi ve uzay seyahati şirketi Blue Origin'deki hisselerinin tümünü Jeff Bezos'a devredecek. Boşanmanın ardından MacKenzie, 35 milyar dolara yakın bir tazminat alacak. Jeff Bezos, eski eşine ödediği bu tazminatla 'En zenginler listesi'ni de değiştirdi. Mackenzie bu boşanma tazminatıyla Francoise Bettencourt Meyers ve Alice Walton'ın ardından dünyanın en zengin üçüncü kadını oldu.

BİZE ULAŞIN