Yeni Favori Timothée Chalamet Filmim, Bleu de Chanel Reklamı

Scorsese’nin yönettiği kısa filmde mizah da var, dram da aşk da. Hem de hepsi tam 90 saniyede.

Giriş Tarihi: 06.06.2024 16:11 Güncelleme Tarihi: 13.06.2024 14:45

Yazı Trishna Rikhy

Çeviri Ece Büyükçolpan

Martin Scorsese'nin yönettiği ve başrolünde Timothée Chalamet'nin yer aldığı Bleu de Chanel kısa filminin kamera arkası görüntülerinin sızdırılmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçti ve nihayet geçtiğimiz mayıs ayında yayınlandı. İnanın ki beklediğimize değdi.

Reklam filminde Chalamet, tamamı deriden oluşan kombiniyle oyunculuğu basmakalıp bir biçimde tanımlayan farklı karikatürlere ve ortamlara adım atıyor. Evinden çıkarken paparazziler tarafından görüntülenen Chalamet, gece geç saatlerde yayınlanan bir talk show'da izleyiciyi büyülediği sırada izleyicilerin arasından birinin "Timmy, seni seviyorum!" diye bağırdığı ve Chalamet'nin de "Teşekkürler," dediği görülüyor. Tabii ki, yeni projesini aynı anda hem reklam panosunda hem de televizyonda izliyor.

Yeni kampanya siyah beyaz modda oluşturulsa da her şeye rağmen mavinin tonlarının Chalamet'ye ulaştığını görüyoruz; daha doğrusu bleu bunu yapıyor. Acaba aktris Havana Rose Liu (yani, reklamdaki projesinde gördüğümüz isimsiz karakter) onun aklından çıkmıyor ve en sonunda onu J trenine mi bırakıyor? Sanırım New York City'nin MTA'sını ekranda büyütüp süsleyebilecek birisi varsa o da Scorsese'dir; ama bir dakika... Timothée Chalamet'nin Bleu de Chanel dünyasında mutlu sonunu bulduğu yer burasıysa, ben kimim ki bunu yargılayayım?

Aslına bakarsanız o tren, Bleu de Chanel'in sunduğu özgürlüğün simgesi. İngiliz Edebiyatı öğretmeni gibi konuşmak istemiyorum ama (spoiler uyarısı) Chalamet, kendisine seslenen maviliği başarılı bir şekilde kovaladıktan sonra sonunda hayatını tamamen renkli yaşamaya devam ediyor. Bu da bir başka Scosese klasiğidir ya; bu iş bende başrolde Timothée Chalamet'yi izlediğimiz Martin Scorsese imzalı bir romantik komedi filminin yapılmasını ve elbette bir şişe Bleu de Chanel satın alma istediği uyandırıyor.

BİZE ULAŞIN