Şimdi trençkot zamanı

Neredeyse her mevsim giyilen, ikonik parçaların başında geliyor trençkot. Zamansız olmasının yanı sıra başlı başına tavrı olan ‘trençkot’ ve en iyi eşlikçileri deri parçalar bu sezon da favorimiz. Trençkotlar ve bazı ikonik parçalar ise yeni Sonbahar-Kış sezonuna imzasını atacak gibi görünüyor.

Giriş Tarihi: 05.11.2018 11:08 Güncelleme Tarihi: 05.11.2018 11:09

Trençkot Çeşitleri

1- Kruvaze
Birçok kruvaze tasarımlı trençkot, ceketin daha iyi oturmasını sağlayan bir kemerle birlikte gelir. Satın aldığınız trençkotların vücudunuza uygunluğunu göz önünde bulundurmanız önemlidir, özellikle de altta daha az sayıda katman giymeyi planlıyorsanız. Kruvaze tasarımlı modeller, kullanıcıya biraz daha şık olduğu mesajını gönderirken klasik bir görünümü de beraberinde getiriyor.

2- Casual
Gardırobunuzun rotasyonuna sadece bir trençkot katmayı planlıyorsanız çok yönlü ve klasik bir görünüm seçmek hem gündelik yaşam hem de resmi görünüm için daha iyi bir seçenek olacaktır. Bazı trençkot modellerini jean pantolonla ve ceketle giyebilir, bazen de klasik takım bir elbise ve kravatla birlikte tercih edebilirsiniz. Bej, antrasit, lacivert veya hâki renkte ve uzun boy tasarımlı modellerle de rahat bir görünüm elde etmek mümkün.

3- Renkli
Klasik renklerin ve tonların yeri tartışılmaz olsa da biraz daha cesaret diyerek renkli modellere yönelmek isteyenler için geniş yelpazede renk seçenekleri de sunuluyor. Biz klasik ve zamansız stili benimsiyor olsak da farklılığa gitmek isteyenler dikkat çeken renkleri deneyebilir. Koyu renk trençkotlar kıyafetinizin odak noktası haline gelir, bu nedenle renkleri nasıl tamamladığınıza dikkat edin. Ayrıca giyeceğiniz ortamı da göz önünde bulundurmalısınız; bordo bir trençkotun vermek istediği mesajla siyah rengin vermek istediği mesaj farklı olur, aklınızdan çıkarmayın.

Sonbaharda trençkot hakkında öneriler

• Resmi görünüme sahip bir trençkotu resmiyetten kurtarmak yine size düşüyor! Jean ve salaş bir tişörtle giyilen trençkot artık daha sportif bir görünüm kazanıyor. Tercihlerinizi gideceğiniz yeri ve zamanı göz önünde bulundurarak yapmanızı tavsiye ederiz.

• Peki renk seçimi nasıl olmalı? Nerede ve ne zaman giyeceğinize bağlı olarak genellikle bej-devetüyü rengi ve tonları tercih ediliyor. Bu trençkotlar ağırlıklı olarak 'soft' renklerle kombinleniyor. Sezonun hit renklerini de göz ardı etmeden kendinize en çok yakıştığını ve uzun vadede kullanacağınızı düşündüğünüz renklere yönelebilirsiniz.

Uzunluğu neye göre belirlemeliyiz?

• Eğer boyunuz kısaysa dizde biten trençkotlardan uzak durmalısınız. Çünkü sizi daha kısa gösterecektir. Eğer boyunuz uzunsa, uzun trençkotlar sizin için ideal. Hem kısa boylu hem de bir parça kiloluysanız trençkotunuzu kemerle kullanın.

• Proporsiyona dikkat: Uzun bir trençkot tercih ediyorsanız dikkatli olmalısınız. Trençkotun boyunun diz üstünden 4-5 parmak yukarıda ve diz altında kalan bacak proporsiyonunuzu ortalamasına dikkat edin. •Rahat bir görünüm elde etmek istiyorsanız trençkotunuzun kollarını katlayın ve önünü açık bırakın. Kıvrılan kollardan içinize giyindiğiniz giysi gözükmesin, aman dikkat!

• Trençkot seçiminde vücut yapınız önem taşır. Omuzlarınız darsa trençkotunuzda apolet olmasına dikkat edin. Bu apoletler omuzlarınızı daha geniş gösterecektir.

trençkot Network, ayakkabı W Collection, cüzdan Michael Kors, gözlük Brooks Brothers, kitap 20TH Century Of Photography (Taschen) (Prodüksiyona ait.), çorap Eelventy, deri bileklik Que, örgü bileklik Que, cep mendili Brooks Brothers , kartvizitlik Que, ahşap ayakkabı kalıbı (Prodüksiyona ait.)

Stil Editörü Asistanları: Yunuscan ÖCALAN, İrem KAZAN

BİZE ULAŞIN