Yaratıcılık Akademisi

House Beautiful Yaratıcılık Akademisi Youtube yayınlarımız devam ediyor. Her hafta düzenli olarak paylaştığımız videolarımızda mimar, iç mimar ve tasarımcılar mekan tasarımlarına ilişkin bütünsel bakış açılarını son kullanıcılarla paylaşıyorlar.

Giriş Tarihi: 13.09.2022 14:20

YAZI FATMA ÖZEL

Yaratıcılık Akademisi Youtube üzerinden dekorasyona dair en temel bilgilerin paylaşıldığı özel video serileri izlenme rekorları kırıyor.

Bu videolarla mekan tasarımına dair son kullanıcıyı meşgul eden temel sorulara yanıt veriyoruz. İlk yayınlarımıza kapı ve parke seçimlerine ilişkin önerilerle başladık. Onları duvar renklerini konuştuğumuz boya videoları takip etti. Sonbaharda yayınlanması planlanan içeriklerimiz ise son kullanıcıların en çok zorlandığı mobilya ve tekstil seçimlerine odaklanarak devam ediyor.

Çevrenizdeki ürün ve koleksiyon çeşitliliği içerisinde kendinizi daha donanımlı hissedeceğiniz video serilerinde, eylül ve ekim ayıları içerisinde Doğtaş ve Yıldız Entegre markalarının sponsorluğunda, Tasarımcı Adnan Serbest'in mobilya seçimine ilişkin önerileri yer alıyor. İyi mobilya nedir? Mekanda anlatılan hikayeyi nasıl bütünler? Bize dönemin ruhu, onu kullanan insanın kişiliği, yaşam programı üzerine ne söyler?


Adnan Serbest

Yaratıcılık Akademisi videolarında, mobilya konusundaki bu ve benzeri başlıklarla sorulan tüketici sorularına yanıt bulacaksınız. Hikayesi olan, doğru tasarlanmış bir ev için sadece doğru bir mobilya formuna değil, doğru malzemeyle üretilmiş, bitiş bantları, tekstilleri ve renkleriyle işçiliğin en önemli göstergelerine de dikkat çekiliyor.

Videoda, kendini 'marangoz' olarak tanımlayan Adnan Serbest, bir yaşam alanı tasarlarken dikkate alınması gereken tüm önemli noktalara değiniyor. İnsana kendini "mutlu hissettiren" mekanların iyi tasarlanmış mobilyalarla nasıl yaratılabileceğine dair merak ettiğiniz tüm bilgileri Yıldız Entegre'nin yüzeyleri ve kenar bantlarıyla tasarlanan Doğtaş Nicole koleksiyonu eşliğinde izleyeceksiniz.


Çigdem Uğurluel Persan

Yaratıcılık Akademisi video serimizin tekstil kategorisini ise İç Mimar Çiğdem Uğurluel ile gerçekleştirdik. Bu videolarda ise Persan markalı kumaşlar ve koleksiyonlar eşliğinde ev tekstili seçimine nereden başlamamız gerektiğini özetliyoruz.

Seçeceğimiz ev tekstil ürünleri hangi mekanda kullanılacak ve bu mekanın gereksinimleri neler? Bir iç mekanda mıyız, dış mekanda mıyız? Malzemenin ışıkla, güneşle, suyla ilişkisi nasıl? Temizlik rutinlerimiz konusunda dikkat etmemiz gerekenler ve pandemi ile birlikte değişen ihtiyaçlarımızı doğru tekstil seçimleri üzerinden anlatıyoruz.

Uğurluel bu videolarda tasarımın pek çok alanında olduğu gibi estetik ve fonksiyonun ev tekstilinde de ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgularken estetikle ilgili kararlar almadan önce hem mekan hem de kullanıcı alışkanlıklarından başlamak gerektiğinin de altını çiziyor. Bu video serisinde hem döşemelik hem de perde seçimine ilişkin merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulacaksınız.


Diner Kandemir

Yaratıcılık Akademisi'nde Jotun sponsorluğunda başladığımız renk videolarına devam ediyoruz. Renk kartelalarında hem en kolay hem de en zor olan beyazı İç mimar Diner Kandemir'in Kumburgaz'daki bembeyaz mekan tasarında konuştuk. Zaman zaman kışın da kullanılan bu sayfiye evinde, beyaz kartelaları arasında en sıcak tona sahip örneklerden birini kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Kandemir, Jotun'un 1622 kod numaralı reflection beyazını seçmiş. Bu tonu hem yapının cephesinde hem de iç mekanlarında uygulayan Diner Kandemir, tüm mekanlarda aynı rengin akıcılığını kullanarak bir devamlılık sağlamış.

Çoğu zaman koyu tonlara nazaran daha kolay uygulanabilir görülen beyazın mekan tasarımındaki etkisini anlattığımız bu videolarda, küçük ve büyük mekanlarda renk kullanımının püf noktalarını, renk seçimine nasıl başlamamız gerektiğini, rengin tasarım hikayemizdeki yerini ve dekorasyonun diğer aşamalarını nasıl etkilediğini beyaz evdeki çarpıcı görüntüler eşliğinde anlatıyoruz.

BİZE ULAŞIN