Kraliçe Elizabeth'in Cenazesi ve Kral Charles'ın Taç Giyme Töreni Hakkında Her Şey

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi ve Kral Charles'ın taç giyme töreni ne zaman?

Giriş Tarihi: 09.09.2022 11:06 Güncelleme Tarihi: 09.09.2022 11:07

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü, İngiliz halkını gelecekle ilgili iki belirsizlikle baş başa bıraktı: cenazesinin ne zaman yapılacağı ve Charles'ın ne zaman kral olarak taç giyeceği.

Birleşik Krallık hükümeti, LONDRA KÖPRÜSÜ Operasyonu olarak adlandırılan ve her iki olayın da ne zaman gerçekleşebileceğine dair bazı göstergeler veren çok aşamalı bir plan oluşturdu.

Dahili olarak D-Day olarak bilinen hükümdarın ölüm günü, operasyonun başlangıcını işaret ediyor. Ölümünün hemen ardından özel sekreteri Sir Edward Young'ın Başbakan Liz Truss'u arayıp "Londra Köprüsü yıkıldı" mesajıyla onun ölümünün sinyalini verdiği anlaşılıyor. Şimdi, Birleşik Krallık 10 günlük yas dönemine başlayacak ve bu süre zarfında cenazesi için hazırlıklar yapılacak.

Cenazesinin resmi tarihi henüz teyit edilmemiş olsa da, LONDRA KÖPRÜSÜ Operasyonunun şartlarına göre, ölümünden 10 gün veya daha fazla bir süre sonra gerçekleşmesi muhtemeldir. Buna karşılık, kocası Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenazesi, ölümünden sekiz gün sonra gerçekleşti.

KRAL CHARLES'IN TAÇ GİYME TÖRENİ

Bu arada, Charles'ın taç giyme töreni bir süre gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Annesinin ölümü üzerine resmen hükümdar kral olmasına rağmen , taç giyme töreni muhtemelen yeterli yas süresi geçtikten sonra gerçekleşecek. Örneğin Kraliçe Elizabeth, taç giyme törenini 6 Şubat 1952'de vefat eden babası Kral George VI'nın ölümünden bir yıldan fazla bir süre sonra Haziran 1953'te gerçekleştirdi.

Buckingham Sarayı, kraliçenin ölüm haberini 8 Eylül Perşembe günü doğruladı. Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eş (Charles ve Camilla) bu akşam Balmoral'da kalacak ve yarın Londra'ya dönecek." denildi.

BİZE ULAŞIN