Kraliçe II. Elizabeth Tıbbi Gözetim Altına Alındı

Kraliçe II. Elizabeth, sağlığı hakkında "endişe" olduğu için tıbbi gözetim altına alındı.

Giriş Tarihi: 08.09.2022 17:05

Bu sabah, Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in şu anki durumu hakkında bir bildiri yayınladı ve "Bu sabah daha fazla değerlendirmenin ardından, Kraliçe'nin doktorları Majestelerinin sağlığı için endişe duyuyor ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye ettiler." dedi.

Şu anda İskoçya'daki ikametgahı olan Balmoral Kalesi'nde dinleniyor.

Açıklamada, Kraliçe'nin sağlık durumunun aile üyelerine acil şekilde aktarıldığı da belirtildi. Prens Charles ve Prens William'ın da aralarında bulunduğu Kraliyet mensupları Balmoral Kalesi'ne gitti. William'ın eşi, Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ise Windsor Şatosu'nda çocuklarıyla kaldığı açıklandı. Prens Harry ve Düşes Meghan'ın da İskoçya'ya doğru yola çıktı.

96 yaşındaki kraliçe bu haftanın başlarında çeşitli nişan ve toplantılara katıldı ve dün gece Buckingham Sarayı sağlığı hakkında bir açıklama yaptı. "Dün tam bir günün ardından, Majesteleri bu öğleden sonra doktorların dinlenme tavsiyesini kabul etti. Bu, bu akşam yapılması gereken Danışma Meclisi toplantısının yeniden düzenleneceği anlamına geliyor."

Yaz tatili dolayısıyla Temmuz ayından bu yana Balmoral'da olan 96 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, doktorların tavsiyesi üzerine dünkü programını da iptal etmiş ve istirahate çekilmişti.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, "tüm ülkenin" son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izlediğini söyledi.

"Ben ve Birleşik Krallık'taki herkesin aklı Majesteleri ve ailesiyle birlikte" dedi.

BBC ise Balmoral'den gelen haberin ardından canlı yayınını kesti. İnternet sitesinde canlı blog başlatan BBC, Buckingham Palace'tan yapılan açıklamanın 'alışılmadık' olduğunu duyurdu.

BİZE ULAŞIN