Sadeliğin Lüksü: Ischia Adası

Termal su kaynakları, inanılmaz plajlar, muhteşem bir mutfak ve huzur: Ischia’ya hoşgeldiniz.

Giriş Tarihi: 15.08.2022 12:16

Ischia Adası, Napoli'den 55 dakika uzaklıkta; volkanik yapısına borçlu olduğu doğal güzellikleri, termal su kaynakları, muhteşem plajları ve inanılmaz İtalyan mutfağı ile yaz tatili için keyifli bir destinasyon.

Capri Adası'nın 6 katı büyüklüğünde olan ama Capri'deki yoğunluğu olmayan, huzur arayan tatilcilerin seçtiği ada, aynı zamanda sağlık turizmi için de tercih ediliyor. İtalya'nın güneyine özgü rahatlık, yeme içmeye verilen önem ve huzurlu bir yaşam tarzı birleşince, Ischia'da stresten uzak, güler yüzlü ve rahat insanlarla karşılaşıyorsunuz.

Havası 12 ay ılıman olsa da ada, yaz aylarında gündüzleri parlak güneşi, akşamları ise güzel esintisiyle keşfedilmeyi bekliyor.

İstanbul'dan Napoli'ye Türk Hava Yolları ile Temmuz itibariyle günde iki sefer gerçekleşiyor ve Napoli Havalimanı'ndan 20 dakikada deniz otobüslerinin ve hızlı ferry'nin kalktığı noktaya kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ischia'ya neredeyse saatte bir tekne kalkıyor ve 55 dakikada rüya alemindeki adaya varıyorsunuz.

Burası altı farklı bölgeden oluşuyor: Ischia, Barano d'Ischia, Casamicciola Terme, Forio, Lacco Ameno ve Serrara Fontana. Tekneyle Ischia Limanı'na, yani adanın en canlı merkezine varıyorsunuz. Buradan kalacağınız bölgeye taksiler ya da transferler aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

"Yeşil ada" olarak da bilinen ve çoğu yerinde elektrikli otomobiller kullanılan adada birbirinden farklı lüks oteller, villalar, butik oteller ve Airbnb seçenekleri mevcut; her bütçeye uygun bir seçenek bulmak mümkün. Benim önerim, Lacco Ameno köyünde bulunan San Montano Resort & Spa. 73 oda ve 12 termal havuzu olan otel, 360 derecelik bir manzaraya sahip. Otelin genel müdürü Arcangelo di Siano'nun ailesinin Ischia'da 4 oteli var.

Kendisine de özellikle bu 5 yıldızlı otel teslim edilmiş. Otelin iki ana restoranı, bir pizza restoranı ve muhteşem gün batımı manzaralı keyifli bir barı bulunuyor. Aslında San Montana'nın inanılmaz gün batımını odanız dahil her yerden izleyebilirsiniz.

Ana binaların dışında, kendi bahçesi ve havuzu olan suit ve villalar da mevcut. Otelin genel alanı ve bahçeleri o kadar geniş ki kimseyle karşılaşmıyorsunuz. Termal havuzların her biri farklı sıcaklıkta ve sağlık sorunlarına iyi geldikleri, vücudu stresten arındırdıkları doğrulanmış durumda. Otelin kendine ait kumsal ve güneşlenme alanları da mevcut; bu alanlara gün boyu otelden ücretsiz shuttle servisi bulunuyor. Otelin konumlandığı bölgede, Locca Ameno Meydanı'na 24 saat ücretsiz servis hizmeti veren otomobiller, minik merkezi butikler ve restoranlar da yer alıyor.

Lacco Ameno ziyaretinizde, öğle ya da akşam yemeği için Ristorante O'Pignattello'ya gitmeyi unutmayın. Burası, taze makarnaları, balık çeşitleri ve güler yüzlü çalışanları ile benim favorilerimden.

Ischia'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler
Castello Aragonese
Burası Ortaçağ'dan kalma bir şato. 1441 yılından bu yana içinde yaşanan, savaşlara ve korsan saldırılarına karşı koyan, sadece bir köprü ile ulaşılabilen, kayaların oyulmasıyla yapılandırılmış bir adacık.

Sant'Angelo
Kartpostaldan çıkmış gibi görünen bir kasaba. Balıkçı tekneleri, rengarenk evleri, bir kaç restoranıyla o kadar keyifli bir yer ki oturup saatlerce etrafı seyredebilirsiniz.

Mortella Bahçesi


1958 yılında bahçeye adını veren İngiliz besteci tarafından kurulmuş. İnanılmaz bir bitki örtüsüne sahip. Hem açık hem kapalı alanı envai çeşit bitkiyle ve volkanik adada yetişen rengarenk çiçeklerle dolu. Adada ayrıca 120 farklı termal havuz yer alıyor. Otelinizin içinde bulunmuyorsa, mutlaka herhangi birine uğrayın.

Nerede yemeli
Botania Relais & Spa'nın içindeki Il Corbezzolo, yemyeşil bir bahçenin tam ortasında, havuz kenarında Ischia Adası'nın lokal yemeklerini sunuyor. Rahat ortamını ve lezzetlerini öğle yemeğinde deneyimleyin derim. Otelin içinde ayrıca bir vejetaryen restoran ve bu sene kapılarını açacak üçüncü bir restoran da bulacaksınız.

Dolce e La Vita Sant'Angelo denize sıfır bir kafe. Tatlıları, atıştırmalıkları, dondurmaları ve manzarası ile meşhur mekan listenizde kesinlikle olmalı. Forio bölgesi dondurmacıları ile ünlü. Gündüz ya da gece dondurmanızı alıp, keyifle yürüyüş yapabileceğiniz sokakları sevimli dükkanlarla dolu. Gelelim adanın en özel ve en deneyimlemeniz gereken restoranına: Dani Maison, Ischia'lı şef Nino di Costanzo'nun 2 Michelin yıldızlı, çok yakında 3. yıldızı gelecek olan muhteşem restoranı. Büyükbabasının evini restorana çeviren şefin sizi hayal alemine götürecek olan mekanı, gizli bahçesi ve şaheser yemekleri ile kusursuz bir deneyim sunuyor. Midenizin festival yaptığı bir gece yaşamak istiyorsanız, uzun zaman öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Öneriler
• Adada uzun kalmanızı öneririm. Günlük olarak Capri, Procida adalarına geçmeniz mümkün. Sorrento ve Positano'yu ziyaret etmeyi de
unutmayın. Ayrıca kesinlikle günlük tekne ayarlayın ve adanın gizli koylarını görün.

•Yürümeyi seviyorsanız, adanın en yüksek noktası olan 789 metrelik Mount Epomeo'ya turla çıkın.

BİZE ULAŞIN