İngiliz Taht Sıralaması Açıklandı

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından İngiltere'nşn taht sıralaması yeniden düzenlendi.

Giriş Tarihi: 09.09.2022 10:52

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth 96 yaşında öldü. Majestelerinin vefat haberi 8 Eylül Perşembe günü açıklandı.

Babasının ölümünün ardından, 25 yaşındaki Elizabeth, 6 Şubat 1952'de tahta geçti ve saltanatı sırasında Winston Churchill'den Liz Truss'a kadar şaşırtıcı 15 başbakanla çalıştı.

Kraliçe'nin kraliyet ardıllığı, tahtta geçirdiği on yıllar boyunca çok sayıda değişiklik ve ekleme gördü. Kraliçe'nin mirasçıları dizisini incelerken, soy, din ve primogeniture (ilk doğan çocuk olma durumu) dahil olmak üzere oyunda birkaç belirleyici faktör var.

Kraliçe II. Elizabeth'in ilk doğan çocuğu Charles, annesinin ölümünün ardından hemen Kral oldu ve Kral III. Charles olarak bilinecek. İngiliz tarihinin en uzun süre hizmet veren varisi oldu ve son yıllarda kraliyet görevlerini artırdı.

Kraliçe'nin 1952'de tahta çıkması üzerine, Charles üç yaşında veliaht oldu. Kraliçe'nin ilk doğan çocuğu olarak, annesi tahttan çekildiğinde ya da öldüğünde her zaman kral olmaya kararlıydı. Charles, Buckingham Sarayı'nın yardımıyla, Devlet Başkanı olduğunda monarşinin nasıl görüneceğini planlamaya çoktan başlamıştı.

Kısa süre önce, iki çocuk annesi olan Cornwall Düşesi Camilla'nın, tahta geçtiğinde Kraliçe Eşi olacağı açıklandı. Kraliçe bu haberi, Şubat 2022'de Platinum Jübile arifesinde ulusa mesajının bir parçası olarak duyurdu.

Prens Charles'ın oğlu ve Kraliçe II. Elizabeth'in torunu olan Prens William, tahtta ikinci sıradaydı ve şimdi veliaht oldu. Ondan sonra ise üç çocuğu: Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis geliyor.

İŞTE İNGİLTERE TAHTININ VERASET SIRALAMASI;

Kral Charles

Charles, annesi merhum Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından İngiltere'nin hükümdarı oldu.

1. Prens William

Cambridge Dükü taht için ilk sırada. Babası Prens Charles'tan sonra tahta geçecek.

2. Prens George

Prens William ve Cambridge Düşesi Catherine'in ilk çocuğu olan dokuz yaşındaki kraliyet, İngiliz tahtından sonra ikinci sırada.

3. Prenses Charlotte

Cambridge Dükü ve Düşesi'nin ikinci çocuğu olan prenses, tahtta üçüncü sırada.

4. Prens Louis

Cambridge Dükü ve Düşesi'nin dört yaşındaki oğlu Prens Louis, tahtın dördüncü sırada yer alıyor.

5. Prens Harry

Cambridge'lerden hiçbiri Büyük Britanya'nın bir sonraki hükümdarı olmazsa, Sussex Dükü Prens Harry varis olacak.

6. Archie Mountbatten Windsor

Sussex Düşesi Prens Harry ve Meghan'ın ilk çocuğu olan Usta Archie, tahtta altıncı sırada.

7. Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor

Meghan ve Harry'nin ikinci çocuğu, Lilibet "Lili" Diana adında bir kızı , taht için yedinci sırada geliyor. Kraliyet Ailesi'nin resmi web sitesi, 26 Temmuz 2021'de veraset hattına Lilibet'i ekledi ve unvanı "Miss Lilibet Mountbatten-Windsor" olarak detaylandırıldı.

BİZE ULAŞIN