Prens William ve Kate Middleton'ın Unvanları Değişti

Kraliçe Elizabeth’in dün hayatını kaybetmesinin ardından kraliyette unvan değişiklikleri yapıldı. Prens Charles'ın kral olmasıyla birlikte Kate Middleton ve Prens William'ın da unvanları değişti. Middleton artık "prenses" olacak.

Giriş Tarihi: 09.09.2022 16:19

Prens William ve Kate Middleton'a Kral Charles III tarafından Galler Prensi ve Prensesi unvanları verilmesi bekleniyor. Ancak Kraliçe II. Elizabeth'in Perşembe günü 96 yaşında ölümünden sadece birkaç saat sonra, William ve Kate'in sosyal medya hesapları en yeni unvanlarını yansıtacak şekilde güncellendi: Cornwall ve Cambridge Dükü ve Düşesi (önceden sadece Cambridge Dükü ve Düşesi).

Kral ve kraliçe konsorsiyumu, bugüne kadar Cornwall Dükü ve Düşesi unvanlarını elinde tutuyordu. Charles çoğu zaman Cornwall unvanı yerine Galler Prensi'ni kullandı; Merhum Prenses Diana, yaşamı boyunca Galler Prensesi olarak çok yaygın olarak bilindiğinden, Camilla ise "Galler Prensesi" unvanı hiçbir zaman kullanmadı.

The Mirror'a göre, "Kral Charles'ın ayrıca en büyük oğlu William'ı, geleneksel olarak tahtın varisine verilen unvan olan Galler Prensi yapması bekleniyor."

PRENSES OLACAK
Her ikisi de 40 yaşında olan üç çocuklu Prens William ve Kate Middleton çifti aynı zamanda Charles ile Prenses Diana'nın sahip olduğu bir unvan olan Galler Prensi ve Prensesi unvanlarına da sahip olacak.

Kral ve kraliçe eşi, dün erken saatlerde Kraliçe'nin tıbbi yardıma ihtiyacı olduğu açıklandığında İskoçya'daydı. William, Prens Andrew, Prens Edward ve Wessex Kontesi Sophie ile birlikte Balmoral'a seyahat ederken Kate, Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'i Lambrook'taki okuldan almak için Windsor'da kaldı - ilk günleri dündü.

Charles'ın Clarence House'daki ofisi tarafından Kral Charles III olarak hüküm süreceği doğrulandı. Kral bugün yaptığı açıklamada, "Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır" dedi.

Kraliçe'nin ölümü, Charles'ın İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu'nun kralı olmak için tahta geçmesiyle Windsor Hanedanı için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Kraliçe'nin vasiyetine göre Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles, kraliçe olacak.

Kraliçe'nin Prens Charles, Andrew, Edward ve Prenses Anne olmak üzere dört çocuğu var, sekiz torunu ve 12 torunun çocuğu var.

BİZE ULAŞIN