William ve Kate, Galler Prensi ve Prensesi Oldu

Kral Charles resmi olarak çifte unvanları verdi.

Giriş Tarihi: 10.09.2022 15:56

Yeni Galler Prensi ve Prensesi ile tanışın.

Dün itibariyle, Cornwall ve Cambridge Dükü ve Düşesi William ve Kate, Galler Prensi ve Prensesi unvanlarını resmen Kral III. Charles ve Prenses Diana'dan devraldılar.

8 Eylül'de Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün hemen ardından tahta çıkan Kral Charles, hükümdar olarak yaptığı ilk halka açık konuşmasında yeni unvanlarını açıkladı.

Kral, "Vairisim olarak William, benim için çok şey ifade eden İskoç unvanlarını şimdi üstleniyor. Bugün, hayatımın ve görevimin bu kadar büyük bir bölümünde ünvanını taşımaktan büyük bir ayrıcalığa sahip olduğum ülke olan Galler Prensi Tywysog Cymru'yu yaratmaktan gurur duyuyorum. Yanında Catherine varken, yeni Prensimiz ve Galler Prensesimiz, biliyorum ki, ulusal sohbetlerimize ilham vermeye ve liderlik etmeye devam edecek, marjinalleri hayati yardımın verilebilecek merkez zemine getirmeye yardımcı olacak." dedi.

Yeni bir unvan alan sadece onlar değil. Eskiden Cornwall Düşesi olarak bilinen Camilla, şimdi resmi olarak Kraliçe Eşi. Prens Harry ve Meghan Markle'ın çocukları Archie ve Lilibet'in de artık prens ve prenses unvanını alma hakkı var.


BİZE ULAŞIN