Tapınakların gölgesinde: Seul

Asırlık tapınaklar, binlerce yıllık ritüeller ve tüm bu kültürün gölgesinde yükselen dijital bir uygarlık. Seul, tüm zenginlikleriyle Asya kıtası gezginlerine reddedilemez bir deneyim vadediyor.

Giriş Tarihi: 05.10.2018 10:19

Ülke genelinde 40'ın üzerindeki konaklama açık tapınak, temple stay programı dahilinde, maneviyatı arayanlara geceliği 40 ila 55 dolar arasında değişen fiyatlarla sunuluyor.

Güney Kore'de dikkat çeken teknolojik gerçek ise cep telefonu bağımlılığı ve bunun neticesi olarak şehirde kol saati kullanmama alışkanlığı. Cep telefonu bağımlılığı, sokaklarda istisnasız herkesin göze parmak sokarcasına ortaya koyduğu bir gerçek. Seul'da metroda eğer uyumuyorsanız kesinlikle cep telefonundasınızdır. Süpermarkette veya kahve dükkânında kasada sıra size gelmediyse cep telefonundan başınızı kaldırmanız için hiçbir sebep yok gibi. Telefonu bu derece göz önünde tutmanın neticesi olarak da kol saati kullanımının ne kadar düşük olduğu basit bir gözlemle bile anlaşılacak seviyede. Güney Kore toprakları dünya teknoloji devlerinin doğuşuna şahitlik etse de, Batılılaşma çabaları halkın iliklerine işlese de, şehrin sokaklarındaki tek gölge gökdelenler değil. Tapınakların muhafazakârlık kokan soğuk gölgesi halen halkın üzerinde. Ama yine de netice maneviyatla bilimin, sorumlulukla zekânın, kültürel mirasla koşulsuz çalışmanın buluştuğu bir dünya devi. Seul, kısaca tüm gölgelerin efendisi.

BİZE ULAŞIN