Tapınakların gölgesinde: Seul

Asırlık tapınaklar, binlerce yıllık ritüeller ve tüm bu kültürün gölgesinde yükselen dijital bir uygarlık. Seul, tüm zenginlikleriyle Asya kıtası gezginlerine reddedilemez bir deneyim vadediyor.

Giriş Tarihi: 05.10.2018 10:19

Gençlerin en büyük sosyalleşme araçlarından biri olan karaoke barlar şehrin banliyölerini dahi renklendiriyor. Farklı ambiyans ve fiyat kategorilerinde alternatifler mevcut. Hongdae bölgesindeki Su Karaoke ise konsept olarak en lüks ve en iddialı bar.

Tapınakların dünyasından Seul'un modern hayatına geçiş ise oldukça sert. Çılgın bir metro ağı, yükseklikte birbiriyle yarışan gökdelenler, adım başı görülen yerel kozmetik mağazaları ve Güney Kore yapımı otomobiller bilimin, teknolojinin ve harcanan ciddi mesailerin meyveleri. Itaewon ise eğlence mekânlarıyla tüm bu emeğin mükâfatı. Cadde boyunca sağlı sollu sıralanmış gece kulüpleri ve barlar muhafazakârlığı ve çalışmayı unutturacak türden. En iddialı kulüplerden biri, Fountain. Kuyrukta çoğunlukta yerel kadınlar ve erkekler, ellerinde yazın 39 dereceyi bulan Seul sıcağından kurtaran şarjlı mini el vantilatörleri ve yüzlerinde ise kapıda çok sıkı güvenlik kontrolünden geçiren korumalara attıkları sevimli bakışlar... İçerisi ise tıklım tıklım. Mekân tam bir kale ambiyansında. Üstü açık büyük avlu herkesin dans ettiği ortak alan. Avluyu çeviren surlara tırmandığınız zaman ise üst kattaki diğer bar alanlarına geçebiliyorsunuz. Surlardan aşağıdaki orta alana düşmemeniz için "Sen Bir Spartalı Değilsin" yazılı uyarı levhaları mevcut. Üst kattaki ilk bar alanı retro tarzda: Tilt makineleri, antik bilardo masaları, chester koltuklar ve şık bir bar alanı mevcut. Her yerde korumalar ve rahatsız edici bakışları var. Seul'un genelinde hem barlar hem AVM'ler hem de metrolarda ekstra bir güvenlik kurgusunun yapıldığı ve güvenlik görevlilerinin sayıca arttığı gözden kaçmıyor.


BİZE ULAŞIN