Tapınakların gölgesinde: Seul

Asırlık tapınaklar, binlerce yıllık ritüeller ve tüm bu kültürün gölgesinde yükselen dijital bir uygarlık. Seul, tüm zenginlikleriyle Asya kıtası gezginlerine reddedilemez bir deneyim vadediyor.

Giriş Tarihi: 05.10.2018 10:19

UÇUŞ VAKTİ
Güney Kore ile Türkiye'nin kurduğu dostluk bağı, bildiğiniz üzere yarımadadaki savaştan bu yana her geçen gün daha da sıkılaşıyor. Bu sebeptendir ki, Seul'e sadece THY haftada 11 sefer düzenliyor ve bu bağ, turizm boyutuyla da önem arz ediyor.

Itaewon'daki bir diğer iddialı kulüp ise Glam. Yabancı pop ve K-Pop müzikler çalan mekân iki katlı. Giriş katı Kaliforniya'daki beach barları anımsatır nitelikte. Rahat ve kalabalık. Üst kat ise tam tersine pirinç avizeler, antik aplikler, şık paravanlarla birbirinden ayrılmış localar, yağlı boya tablolar ve mekânın ortasındaki dev bir bar alanıyla üst segment kulüp havasında. Avrupa ve ABD'dekinin aksine, eğlenmeye gelmiş diğer gruplarla o mekânda tanışmanız, tanışsanız bile kaynaşmanız bir yabancı olarak ne yazık ki oldukça zor. Gençlik genel anlamda tanımadığı kişilerle iletişim kurmak ve sosyalleşmek hususunda çekingen. Kadınlarda uç bir profil görmek çok zor. Bakımlı, şık, orta boylu kadınlar Itaewon Caddeleri'nin neşesi durumunda. Erkeklerde ise aşırılıklar daha ortada. Saçını sarıya boyamasına rağmen oldukça maskülen duran erkeklerin yanında gözlerine far çekmiş feminen karakterleri de görebiliyorsunuz. Sarı saç boyaları ve cildi beyazlaştıran kozmetik ürünler hem erkek hem de kadınlar için Avrupalılara benzeme çabasının destek unsurları. En pahalı kozmetik mağazalarından en ücra mahallenin süpermarketlerine kadar birçok yerde sarı saç boyaları ve beyazlaştırıcı yüz kremlerinden bulmak mümkün. Kulüplerde K-Pop denen, 17-23 yaş arası Güney Koreli genç erkeklerden oluşan grupların şarkılarını dinlemek ise trend olmanın ötesinde bir alışkanlık. Kızlardan oluşan K-Pop gruplarının sayısı erkek gruplara göre oldukça az. Kırtasiyeler; tapınma derecesinde sevilen bu müzik gruplarının çıkartmaları, defterleri, takvimleri ve CD'leriyle dolu. K-Pop, müzik türü olarak, tamamen Amerikan pop müziğinden ezgiler taşıyor. Klipler, MTV izlediğinizi hissettirircesine yine Amerikan yıldızlarınınkine benzer. Karaoke kültürü ise başlı başına şehrin alametifarikası. Gençlerin en büyük sosyalleşme araçlarından biri olan karaoke barlar şehrin banliyölerini dahi renklendiriyor. Farklı ambiyans ve fiyat kategorilerinde alternatifler mevcut. Hongdae bölgesindeki Su Karaoke ise konsept olarak en lüks ve en iddialı bar. Renk renk döşenmiş odalar, kişiye özel sahne alanı ve altın renkteki mikrofonlar farklı bir karaoke kulübünde olduğunuzun emareleri. İçeride söylenen şarkıların çoğu yine K-Pop.

BİZE ULAŞIN