Pera Müzesi ve Medıtopıa işbirliği: ‘’İstanbul Panoraması'na Farkındalıkla Bakış’’

Pera Müzesi ve Medıtopıa işbirliğinde hazırlanan ‘’İstanbul Panoraması'na Farkındalıkla Bakış’’ videosu, sanatseverleri yüzyıllar öncesinin İstanbul’unda dijital bir yolculuğa çıkarıyor. Hazırlayan: Badel Kenet

Giriş Tarihi: 06.06.2023 13:08 Güncelleme Tarihi: 09.06.2023 14:08

Antoine de Favray'nin 18. yüzyılda tuvale resmettiği ''İstanbul Panoraması''nın içinde üç boyutlu bir gezinti vadeden video, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi koleksiyonlarındaki eserleri yeni teknolojilerle harmanlayan en son proje olma özelliğini taşıyor.

İlhamını ''Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar'' sergisindeki panoramik eserden alan video, sanatseverleri Antoine de Favray'nin 1770-1773 yılları arasında yağlıboyayla resmettiği "İstanbul Panoraması" tablosunu farkındalıkla deneyimlemeye davet ediyor.

Tuvalden dijital platformlara taşınan esere ait en ince detaylarının dahi korunmasına özen gösterilen projede sanat eserinin içindeki bu yolculuğa meditasyon müzikleri de eşlik ediyor. Sanatı zihinsel deneyim alanında yeniden düşünmeye davet eden İstanbul Panoraması'na Farkındalıkla Bakış videosu, Pera Müzesi YouTube kanalından ücretsiz olarak izlenebiliyor.

BİZE ULAŞIN