2023 Cannes Film Festivali’nde Ödül Kazandıran ‘’Kuru Otlar Üstünde’’

Bu yıl 76. Kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın ‘’Kuru Otlar Üstünde’’ filmi ilk kez 20 Mayıs’ta izleyicisiyle buluştu. ''Kuru Otlar Üstünde'', festivalde dünyanın her yerinden farklı türden 21 yapım arasında yarıştı.

Giriş Tarihi: 29.05.2023 11:59 Güncelleme Tarihi: 29.05.2023 12:02

Nuri Bilge Ceylan'ın gösterimi Cannes'da yapılan filmi ''Kuru Otlar Üstünde'', İstanbul'a atanmak isteyen Samet karakterinin hikayesini konu alıyor. Filmin başrollerini Deniz Celiloğlu (Samet) ve Merve Dizdar (Nuray) paylaşıyor.

Yapımın yönetmenliğini üstlenen Nuri Bilge Ceylan, hayat arkadaşı ve uzun yıllardır senaryo partneri olan Ebru Ceylan ile bir önceki filmi ''Ahlat Ağacı''nda çalışmaya başladığı Akın Aksu ile senaryo koltuğunu paylaştı. ''Kuru Otlar Üstünde'' ile aradan geçen beş yılın ardından muazzam bir dönüş yakalayan Ceylan, gerek senaryosu gerekse karakterleriyle şimdiye kadar izlediğimiz en cesur ve provakatif filmlerinden birine imza atmışa benziyor. Çekimleri Erzurum'un Karayazı ilçesi civarındaki farklı köylerde gerçekleştirilen film, montajda tek bir köy gibi gösterilecek şekilde hazırlandı.

Kuru Otlar Üstünde, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan ve İstanbul'a atama bekleyen genç resim öğretmeni Samet'in karamsarlıkla geçen günlerinde kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile tanışmasını ve bu tanışmadan sonra yaşadıklarına odaklanıyor. Dört yıllık zorunlu hizmetin ardından İstanbul'a atanmayı beklerken iki kız öğrencisi tarafından tacizle suçlanınca hayatı altüst olan Samet'in Nuray ile tanışması bu asılsız suçlamaların yarattığı sıkıntıların ve umutsuzluğun üstesinden gelmesine yardımcı oluyor.

Kuru Otlar Üstünde Filminin Oyuncuları
Deniz Celiloğlu - Samet
Merve Dizdar - Nuray
Musab Ekici - Kenan
Ece Bağcı - Sevim
Erdem Şenocak - Tolga
Yüksel Aksu - Vahit
Münir Can Cindoruk - Feyyaz
Onur Berk Arslanoğlu - Müdür Bekir
Yıldırım Gücük - Eğitim Şube Müdürü
Cengiz Bozkurt - Polis
S. Emrah Özdemir - Çavuş
Elif Ürse - Müdür Yardımcısı Saime
Elit Andaç Çam - Firdevs
Nalan Kuruçim - Kevser
Ferhat Akgün - Rehberlik Öğretmeni Atakan
Eylem Canpolat - Halime

BİZE ULAŞIN