‘’The Idol’’ Cannes Kırmızı Halısında

Baş rollerini Lily-Rose Depp ve Abel ‘’The Weeknd’’ Tesfaye’nin paylaştığı The Idol dizisi prömiyerini bu yıl 76.’sı gerçekleşen Cannes Film Festivali’nde yaptı. Hazırlayan: Badel Kenet

Giriş Tarihi: 25.05.2023 16:21 Güncelleme Tarihi: 09.06.2023 14:11

Dünya sinemasının en prestijli ödüllerinden Altın Palmiye için yarışacak olan ve ünlü gençlik drama dizisi Euprhoria'dan tanıdığımız Sam Levinson'ın yönetmenliğindeki yapım, festivalde tam beş dakika boyunca ayakta alkışlanmayı başardı. Dizi, son konser turnesinin geçirdiği sinir krizi sonucunda iptal edilmesiyle Amerika'nın en büyük ve en seksi pop yıldızı ünvanını geri almaya kararlı olan Jocelyn'in (Lily-Rose Depp) yokuş aşağı giden kariyerinde yeniden yükselişe geçme mücadelesine odaklanıyor. Los Angeles'ta geçen bu hikayede Jocelyn'in gizli bir tarikat lideri ve kulüp sahibi olan Tedros (Abel Tesfaye) ile arasında gelişen kışkırtıcı, kaotik ve seksi ilişki çok geçmeden aralarında karmaşık bir romantizmi de doğuruyor.

The Idol'un oyuncu kadrosu içinde Jennie Ruby Jane, Troye Sivan, Moses Sumney, Rachel Sennott, Hari Nef, Da'Vine Joy Randolph, Hank Azaria ve Sophie Mudd gibi isimler yer alıyor. İzleyicileri dizideki performansı açısından en çok meraklandıran isimse canlandırdığı Tedros karakteri ilk oyunculuk deneyimi olan ve ''Starboy'', ''Blinding Lights''ve ''Save Your Tears'' gibi parçalarıyla Grammy ödüllü şarkıcı The Weeknd yani Abel Tesfaye. Dizi, kimi eleştirmenlerce ''aşırı'' olarak tanımlanan cinsel içerikli sahneleriyle sınırları zorlarken çağdaş pop kültürüne dair eleştirel bir bakış açısı da sunuyor.

BİZE ULAŞIN