Harry Potter'dan Haber Var: Yeni Film Yolda

Warner Bros. hâlâ daha fazla Harry Potter filmi yapmakla ilgileniyor ve Fantastik Canavarlar ortadan kalktığına göre, sonraki en iyi adım Cursed Child.

Giriş Tarihi: 15.11.2022 16:09 Güncelleme Tarihi: 15.11.2022 16:14

Şu anda geliştirilmekte olan bir Harry Potter filmi olmamasına rağmen, Warner Bros.'tan gelen yeni bir güncelleme, bir Harry Potter ve Lanetli Çocuk (Harry Potter and the Cursed Child) film uyarlamasını artık çok daha olası hale getiriyor. 1997'de JK Rowling, ana karakter ve Lord Voldemort'un hikayesini anlatan yedi kitaplık bir dizinin ilki olan Harry Potter ve Felsefe Taşı romanında okuyucuları Büyücü Dünyası ile tanıştırdı. Harry Potter kitap serisinin popülaritesi, onun filme uyarlanmasına yol açtı ve böylece Harry Potter destanı, 2001 ile 2011 yılları arasında, yedinci roman Harry Potter ve Ölüm Yadigarları'nın iki filme bölünmesiyle yayınlandı.

Harry Potter film destanı, artık video oyunları, ek kitaplar, bir tema parkı, bir sahne oyunu ve Fantastik Canavarlar film üçlemesinden oluşan bir medya serisinin başlangıcıydı, ancak ikincisi birkaç sorun getirdi. Fantastik Canavarlar üçlemesi tutarsızdı, perde arkası tartışmalarının gölgesinde kaldı ve Büyücü Dünyası filmlerinin gişe listesinin en altında yer alıyor. Sonuç olarak, Warner Bros. Fantastic Beasts 4 ile ilerlemiyor (en azından şimdilik), ancak stüdyo daha fazla "Harry Potter filmi" yapmakla ilgilendiğini ifade etti ve eğer durum buysa, Harry'nin bir film uyarlaması Potter ve Lanetli Çocuk sonunda gerçekleşebilir.

Şirketin kazanç toplantısında Warner Bros.' Discovery CEO'su David Zaslav, "İleride Harry Potter'da JK ile bir şeyler yapmakla" ilgilendiklerini paylaştı ve hatta Fantastik Canavarlar filmlerini tamamen göz ardı ederek "15 yıldır bir Harry Potter filmi yapmadıklarını" belirtti. Warner Bros., Fantastik Canavarlar gibi, bu evreni genişletse de onu içermeyen bir proje yerine, ünlü büyücüyü içeren bir projeyle Harry Potter serisini geri getirmekle daha çok ilgilenebilir. O halde bu yöndeki en iyi adım, Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyununun bir film uyarlaması olacaktır.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk , Jack Thorne tarafından Rowling, John Tiffany ve Thorne'un bir hikayesinden yazılmıştır ve Harry Potter ve Ölüm Yadigarları olaylarından 19 yıl sonra geçmektedir . Harry'nin oğlu Albus Severus Potter'ın Hogwarts'ta geçirdiği süre boyunca bir Zaman Döndürücü ile uğraştıktan sonra başının belaya girmesini konu alıyor. Bu arada Harry, Sihir Bakanlığı'nda Sihirli Yasaları Yaptırma Dairesi Başkanı olarak çalışıyor. Albus'un eylemleri, Harry, Ron Weasley, Hermione Granger ve Draco Malfoy'u bir kez daha bir araya getiren bazı tehlikeli sırları ortaya çıkarır. O halde Lanetli Çocuk, Harry Potter destanının uygun bir devamıdır. Aynı karakterleri takip etmeyen, ancak yine de işin içindeler ve ana karakterler doğrudan onlara bağlı.

BİZE ULAŞIN