Westworld'e Veda: 5. Sezon İptal Edildi

HBO, Westworld dizisini iptal ettiğini duyurdu.

Giriş Tarihi: 08.11.2022 13:31

HBO, ağustos ayında 4. sezonun tamamlanmasının ardından Westworld'ü iptal etmeye karar verdi. Bir zamanlar Game of Thrones ile birlikte HBO'nun ağır top serilerinden biri olarak görülen hit dizi, dört sezonun ardından iptal edildi.

HBO yaptığı açıklamada, "Westwold'ün bu dört sezonunda Lisa (Joy) ve Jonah (Nolan) izleyicileri akıllara durgunluk veren bir yolculuğa çıkardılar ve her adımda çıtayı yükselttiler. Son derece yetenekli oyuncu kadrosu, yapımcıları ve ekibi ile Kilter Films, Bad Robot ve Warner Bros. Television'daki tüm ortaklarımızla birlikte, onlara çok minnettarız. Bu yolculukta onlara katılmak heyecan vericiydi." dedi.

Yazar/yönetmen Michael Crichton'un 1973 yılındaki aynı adlı filminden ilham alan bilim kurgu dramasının 1. sezonu, 2016 standartlarına göre yüksek kabul edilen tahmini 100 milyon dolarlık bir bütçeyle yapıldı ve Anthony Hopkins, Ed Harris, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Evan Rachel Wood ve James Marsden gibi yıldız bir oyuncu kadrosu oluşturdu.

Westworld'ün ilk sezonundan itibarendeğişen setler ve tamamen yeni bir kişilikte yeniden doğan karakterlerle sinematik bir deneyim duygusundan yararlandı. Bu özelliğin arkasındaki olağanüstü oyuncu kadrosu ve ekip, birinci ve ikinci sezonların her biri 20'den fazla kazanan 50'den fazla Emmy adaylığı ile ödüllendirildi. Üçüncü sezon, ikinci ayarı için derecelendirmeler ve incelemeler düştükçe bu sayının yarısını topladı.

HBO, 4. Sezondan Sonra Westworld'ü Neden İptal Etti?

Westworld'ün iptal edildiğinin açıklanmasının ardından pek çok hayran, dizinin neden geçen sezondan sadece bir tanesiyle kapsamlı bir hikaye anlatma şansını yakalayamayacağını merak etmekten kendini alamıyor. Ne HBO ne de dizinin yaratıcıları gerekçelerini açıklamamış olsa da, şok edici duyuruya yol açabilecek çok sayıda dış faktör var. Gösterinin azalan izleyici kitlesinden ağır basan önemli prodüksiyon maliyetinden, HBO'nun Warner Bros. Discovery tarafından yakın zamanda satın alınmasına kadar, bu son iptal, ağda daha büyük bir sarsıntının başladığını gösteriyor gibi görünüyor.

Ne de olsa, HBO'nun sadece büyüyen bütçesi için yeni popüler şovları var. Euphoria , Succession ve House of Dragon gibi popüler diziler, Peacemaker ve Doom Patrol gibi dizilerin ticari başarı açısından hızla öncülüğünü yaparken, son yıllarda eski şovlara daha az yer var.

BİZE ULAŞIN