Jimmy Kimmel 3. Kez Oscar Ödül Törenini Sunacak

95. Akademi (Oscar) Ödülleri'nin bir ev sahibi var ve bu işe yabancı değil.

Giriş Tarihi: 08.11.2022 17:13

Gelecek yıl 95'incisi düzenlecek olan Oscar Ödülleri'nin sunucusu 3. kez ABD'li talk şov sunucusu Jimmy Kimmel oldu.

Jimmy Kimmel, 2023'te 95. Oscar'ın ev sahibi olarak geri dönüyor ve en son beş yıl önce sunduğu törene üçüncü kez katıldığına işaret ediyor. Kimmel'in dönüşü Akademi Ödülleri'nin arkasındaki baş yapımcılar ve showrunner olan Glenn Weiss ve Ricky Kirshner tarafından açıklandı.

Kimmel yaptığı açıklamada, "Oscar'lara üçüncü kez ev sahipliği yapmak için davet edilmek ya büyük bir onur ya da tuzaktır" dedi. "Her iki durumda da, herkes hayır dedikten sonra bana bu kadar çabuk sorduğu için Akademi'ye minnettarım."

EN İYİ FİLM OSCARININ YANLIŞ ANONSU SIRASINDA SAHNEDEYDİ

"Jimmy Kimmel Live" sunucusu, daha önce, ünlü "La La Land" ve "Moonlight" en iyi film skandalının yaşandığı 2017 ve 2018 Oscar'larını yönetti. Jimmy Kimmel Live'ın sunucusu olan Kimmel'ın yönettiği 2017 Oscar töreninde Warren Beatty ve Faye Dunaway en iyi film oscar'ını açıklamak üzere sahneye çıktı ve en iyi filmi La La Land olarak lanse etti. Ancak tüm La La Land ekibi sahneye çıktıktan sonra bir yanlışlık olduğu anlaşıldı ve doğru zarfı filmin yapımcılarından biri ekrana doğru göstererek en iyi film Oscarı'nın aslında Moonlight'a ait olduğunu açıkladı. Tam bir kargaşaydı ve Kimmel tam orada, sahnede her şeyin ortasındaydı. Ancak ertesi yıl Kimmel yeniden ev sahibiydi ve Beatty ile Dunaway de En İyi Film'i (The Shape Of Water'a) o zaman olaysız bir şekilde sundular.

Kimmel şimdi diğer üç kişilik Jerry Lewis, Steve Martin, Conrad Nagel ve David Niven ile birlikte töreni sunacak.

Kimmel'in Oscar dönüşü, sunucunun yakın zamanda ABC'de "Jimmy Kimmel Live"ın 23. sezonu boyunca en az üç yıl daha devam etme anlaşmasını uzatmasıyla geldi. Ağ ile yaptığı anlaşma daha önce gelecek yıl sona erecekti.

Weiss ve Kirshner ortak bir açıklamada, "Jimmy'nin bu küresel sahnede hattrick yapmasından dolayı çok heyecanlıyız" dedi. "Komik olacağını ve her şeye hazır olacağını biliyoruz."

Oscar sunuculuğu için daha önce kiminle görüşülebileceğine dair resmi bir bilgi yok, ancak doğrulanmayan söylentiler, yapımcıların geçen yılki yayında en iyi erkek oyuncu kazanan Will Smith tarafından tokatlanan Chris Rock'a sorduğu yönündeydi.

95. Oscar Ödülleri 12 Mart Pazar günü Hollywood'daki Dolby Theatre'da gerçekleştirilecek ve ABC'de ve dünya çapında 200'den fazla bölgede canlı olarak yayınlanacak.

BİZE ULAŞIN