Jared Leto Karl Lagerfeld'i Canlandıracak

Jared Leto, Karl Lagerfeld moda evi ile tasarımcı hakkında bir film yapmak için anlaştı.

Giriş Tarihi: 06.10.2022 13:11

Jared Leto, Karl Lagerfeld ile ilk tanıştığında, aktör tasarımcıya şunları söyledi: "Biliyorsun, bir gün seni bir filmde oynamam gerekiyor." Lagerfeld ise "Yalnızca sen, sadece sen" diyerek bunu onayladı.

50 yaşındaki oyuncu, WWD'ye yaptığı açıklamada Karl Lagerfeld moda evi ile Alman tasarımcı hakkında bir uzun metrajlı film oluşturmak için ortak olduğunu açıklayarak, "Bunun tam bir döngü anı olduğunu hissediyorum ve Karl yaptığımız şeyden gurur duyacaktır" dedi.

Leto sadece başrolü oynamakla kalmayacak, aynı zamanda yapım şirketi Paradox aracılığıyla ortağı Emma Ludbrook ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecek.

"Karl bir sanatçıydı. Bir Dönem," dedi Leto. "Moda tasarımcısıydı, fotoğrafçıydı, sanatçıydı. Onu tanımlayan bir şey yoktu. Yaratıcı bir güç merkeziydi."


Karl Lagerfeld

Kameraların ne zaman çalışmaya başlayacağı henüz belli değil ve hikayenin tamamı gizli tutuluyor. Karl Lagerfeld şirketinden yapılan bir basın açıklamasına göre yapımcılar şu anda yönetmenlerle görüşüyor.

Leto, Lagerfeld'in en güvendiği sırdaşlarından üçüyle iş birliği yapacak ve bu isimler, gelecek filmin baş yapımcıları olarak onunla ortak olacak. Onlar, 2011'den beri Karl Lagerfeld moda evinin CEO'su olan Pier Paolo Righi; Karl Lagerfeld'de 35 yıldır yorulmak bilmez tasarımcının yanında olan ve basın konularında danışmanlık yapan Karl Lagerfeld'de imaj ve iletişim kıdemli başkan yardımcısı Caroline Lebar ve tasarımcının kişisel asistanı ve koruması olarak yirmi yılını dolduran Sébastien Jondeau.

Righi, şirkete yıllar içinde Lagerfeld'in hayatı ve kariyeri hakkında bir filmde ortak olmaya istekli birçok Hollywood yapımcısının yaklaştığını söyledi.

Righi, "Karl'ın görmeyi seveceği sanatsal bir şekilde anlatılan hikaye konusunda gerçekten emin olmamız ancak Jared ve Emma ile tanıştığımızdan beri oldu" dedi. "Görüşmelerimiz boyunca, bu güzel proje üzerinde çok akıcı bir şekilde birlikte çalışmamıza olanak sağlayacak, eşit derecede güvenilir ve ilham verici bir yaratıcı ilişki yarattık."


Jared Leto

Elbette Leto, moda sahnesinde uzun yıllardır keskin bir gözlemci ve katılımcı oldu. Tasarımcının her yaz birkaç hafta geçirdiği St. Tropez'deki 2015 Sonbahar defilesine konuk olarak katılmak da dahil olmak üzere Leto ile Lagerfeld'in yolları sık sık kesişti.

Son yıllarda Leto, İtalyan moda evi Gucci ile yakın ilişki içindeydi, hatta geçen Mayıs'taki Met Gala'da yaratıcı yönetmen Alessandro Michele'in ikizi gibi giyinmiş olarak katıldı.

"Gucci ve Alessandro ile yaklaşık yedi yıldır çalışıyorum ve çalışmaya devam ediyorum. Alessandro ve tüm Gucci ekibiyle inanılmaz bir ortaklık ve güzel bir dostluk" dedi. "Alessandro aslında Karl ile Fendi'de yaklaşık beş yıl çalıştı ve her zaman onun hakkında en iyi şeyleri söyledi."

BİZE ULAŞIN