The Crown'un 5. Sezonu Kraliyeti Endişelendiriyor

Buckingham Sarayı, Diana ile Charles'ın boşanma sürecinin anlatılacağı The Crown'un 5. sezonu için harekete geçti.

Giriş Tarihi: 29.09.2022 15:29

The Crown'un beşinci ve sondan bir önceki sezonunun merakla beklenen vizyon tarihi 9 Kasım olarak belirlendi. Kraliçe II. Elizabeth'in yakın zamanda ölümünün ardından Netflix, kraliyet ailesi için zorlu bir on yılı kapsamasına rağmen dizinin çıkışını ertelememeye karar verdi.

The Telegraph'a göre, Saray'ın yeni taç giyen Kral Charles'ı, Netflix'in The Crown dizisinin önümüzdeki sezonunda tasvir edeceği "topyekün savaştan" "korumak için harekete geçtiği" bildirildi. Çiçeği burnunda Kral Charles'ın saltanatından sadece iki ay sonra, 9 Kasım'da yayınlanacak olan 10 bölümlük dizinin fragmanında kraliyet çifti Galler Prensesi Diana ile Kral III. Charles'ın evliliği 'topyekun savaş' olarak nitelendiriliyor.

"BELGESEL DEĞİL BİR DRAMA"

Gazeteye göre, kraliyet kaynakları Pazar günü The Crown'un "bir belgesel değil bir drama" olduğunu ve içeriğinin çoğunun kurgusal veya abartılı olduğunu vurguladı. Yapımcılar dizinin Kraliçe'nin ölümünden önce tamamlandığını ve daha sonra herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. Haberde ayrıca, Kral Charles'ın isimsiz bir arkadaşının beşinci sezonu "sömürü" olarak nitelendirdiği ve Netflix'in "insanların itibarını zedeleme konusunda hiçbir çekincesi olmadığını" ifade ettiği yer alıyor.

Kral Charles'ın diziyi şimdiye kadar hiç izlemediği iddia ediliyor. İlk iki sezonda Prens Philip'i canlandıran Matt Smith'in aktardığına göre Prens Harry ve Kraliçe Elizabeth ise diziyi izleyip beğendiler. Independent UK, Kral'ın eşi Camilla Parker Bowles'ın da The Crown oyuncularıyla sosyalleştiğini kaydetti.

Yeni sezon, izleyicileri son hükümdar ve oğlu için en çalkantılı dönemlerden biri olan 1990'lara götürecek: 1992'de Windsor kalesinin bir bölümü yangınla harap olmuştu, Kral III. Charles'ın Diana'dan ayrıldığını açıkladığı yıl; Kraliçe, dönemi "annus horribilis" veya "talihsizlik yılı" olarak tanımlamaya devam etti. 1996'da Charles ve Diana boşanacaktı. Bir yıl sonra, Prenses Diana'nın zamansız ölümünün ardından ulus yas dönemine girdi.

Dizinin bu sezonunun Kraliçe'nin ölümü sonrası daha çok ilgi çekmesi bekleniyor. Dizinin 5. sezonunda Kraliçe Elizabeth rolünü Imelda Staunton Olivia Coleman'dan devralacak. Prens Philip'i 73 yaşındaki Jonathan Pryce ve Prenses Margaret'i 64 yaşındaki Lesley Manville oynayacak.

BİZE ULAŞIN