2023 Altın Küre Ödülleri'ne Yeni Kategoriler Eklendi

2023 Altın Küre için yeni TV oyunculuk kategorileri geldi.

Giriş Tarihi: 29.09.2022 13:23

Altın Küre Ödülleri son birkaç yıldır ateş altındaydı ve geçen yılki tören herhangi bir ağda veya yayıncıda yayınlanmadığı için neredeyse fark edilmedi.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA), 2021'de göze çarpan çeşitlilik eksikliği nedeniyle tartışmalara neden olduktan sonra, yeniden markalaşma için değişiklikler yapıyor. Daha önce bildirildiği gibi , eşitlik elde etmek için oy sayısını 103 üye artırdılar, şimdi üyeliğin yüzde 52 kadın ve yüzde 51,5 "ırksal ve etik olarak çeşitli" olduğunu öne sürdüler. Uluslararası seçmenler ilk kez oylama organına kabul edildi ve şimdi dünya çapında 62 ülkeden temsil ediliyor.

Ancak törenin yaptığı tek değişiklik bu değil. The Hollywood Reporter'a göre, daha fazla izleyici çekmek için TV'de yardımcı oyuncu kategorilerinde ödüllerini artırmaya karar verdiler.

Yeni kategoriler, bir televizyon dizisi/müzikal-komedi veya dramada en iyi yardımcı erkek oyuncu, bir televizyon dizisi/müzikal-komedi veya dramada en iyi yardımcı kadın oyuncu, televizyon için yapılmış sınırlı bir dizi/antoloji veya sinema filminde en iyi yardımcı erkek oyuncu ve televizyon için yapılmış sınırlı bir dizi/antoloji veya sinema filminde en iyi yardımcı erkek oyuncu olarak belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre daha önce var olan yardımcı kadın ve erkek oyuncu kategorileri bu 4 yeni kategori ile değiştirilecek:

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu/Televizyon (Müzikal, komedi veya drama)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu /Televizyon (Müzikal, komedi veya drama)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Televizyon için yapılmış mini dizi veya film)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Televizyon için yapılmış mini dizi veya film)

Buna ek olarak, HFPA yönetim kurulu, geçen yıl uygulanan ve zorunlu sinema gösterimleri içermeyen kuralların devam etmesi için oy kullandı ve sinema filmi ve TV programı gönderimleri, uygunluk açısından isteğe bağlı kalmaya devam ediyor. Her film veya TV projesi, 2022 takvim yılında veya İngilizce olmayan filmler için mevcut olan daha uzun uygunluk süresi boyunca yayınlandığı sürece otomatik olarak uygun olacak.

HFPA, 2023 gösterisinin zaman çizelgesini de açıkladı ve başvuruların 7 Kasım'da yapılması bekleniyor. 2023 Altın Küre Ödülleri, 10 Ocak 2023'te Beverly Hills'deki Beverly Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

BİZE ULAŞIN