The Crown 5. Sezon Hakkında Her Şey

The Crown'un 5. sezonu yıl sonunda gelecek.

Giriş Tarihi: 26.09.2022 12:09 Güncelleme Tarihi: 26.09.2022 12:11

Zeynep Gürer

The Crown, daha önce düşünülenden çok daha uzun sürecek. Dizinin beşinci sezonunun sonuncusu olacağını söyleyen önceki duyurulara rağmen Netflix, dizinin 5. Sezondan sonra da devam edeceğini onayladı.

Ancak ertelemelere rağmen Netflix, yeni kraliyet kadrosunun üyelerini duyurmaya başladı bile. (1. ve 2. Sezondan Claire Foy ve Matt Smith gibi, Olivia Colman ve ekibi zamanın geçişini yansıtmak için 5. ve 6. sezonda yeni oyuncularla değiştirilecek.) İşte The Crown'un 5. sezonu hakkında bildiklerimiz...

THE CROWN 5. SEZON NE ZAMAN YAYINLANACAK?

The Crown 5. sezonu 9 Kasım 2022'de prömiyer yapacak. Netflix, The Crown 5. sezonunun bu Kasım ayında yayınlanacağını ve yıllık hayran etkinlikleri Tudum'un bir parçası olarak sezonun ilk teaserını yayınlayacağını doğruladı. Kısa klip Prens Charles (Dominic West) ve Prenses Diana'nın (Elizabeth Debicki) 1992'deki ayrılığına odaklanıyor ve seslendirmeler, kraliyet ailesi bir televizyon röportajına hazırlanırken haberlere verilen küresel tepkiyi tartışıyor.

Netflix daha önce Eylül 2021'de The Crown setinden bir gönderi yayınlamıştı ve geçici bir prömiyer ayı da belirtmişti. Yayıncının hayran etkinliği Tudum'un klibinde Imelda Staunton, önceki kraliçeler Olivia Colman ve Claire Foy'a saygılarını sunarken kendisini dizinin yeni Kraliçe Elizabeth'i olarak tanıtıyor.

"Oyuncular ve ekip adına, The Crown'un gelecek sezonunu Kasım 2022'de size getirmeyi dört gözle bekliyoruz " diyor.

ELIZABETH DEBICKI VE DOMINIC WEST'İN DIANA VE CHARLES OLARAK İLK RESMİ GÖRÜNTÜLERİ

Elizabeth Debicki ve Dominic West, yeni sezonda Prenses Diana ve Prens Charles'ı canlandırıyor. Ve şimdi nihayet onlara karakter olarak bir göz atıyoruz.

The Crown'un beşinci sezonundan iki yeni resmi fotoğrafta, Debicki yüzünde ince bir sırıtışla kanepede uzanırken, West'in imzası olan Prens Charlesvari kahverengi takım elbise ve endişeli bir tavırla baktığı görülüyor.


Dominic West

CLAUDIA HARRISON, SETTE PRENSES ANNE'Yİ TEMSİL EDİYOR

Dizide içinde resmi olarak yeni bir Prenses Anne var. Aktris Claudia Harrison, sette kostümlü Prenses Anne rolünde rol aldığı ve ekrandaki annesi Imelda Staunton ile bir sahneyi çekerken fotoğraflandı. Yeni görüntülerde Harrison, sıradan bir lacivert parka, büyük boy güneş gözlükleri, saç atkı ve kendine özgü kabarık saç modeli de dahil olmak üzere klasik bir Anne üniforması giyiyor.

IMELDA STAUNTON, KRALİÇE ELIZABETH'E ÇARPICI BİR BENZERLİK GÖSTERİYOR

Netflix, Imelda Staunton'a Kraliçe II. Elizabeth olarak ilk bakışını yayınladı ve biz de iki kez çekmek zorunda kaldık. Yaklaşan beşinci sezondan yeni fotoğrafta, Staunton soluk sarı bir elbise içinde Kraliçe Elizabeth gibi giyinmiş ve kraliyetin imzası olan saç buklelerini sergiliyor.


Imelda Staunton

SONUÇTA 5. SEZON FİNAL OLMAYACAK

Netflix, Ocak 2020'de The Crown'un beşinci sezonunun son sezonu olacağını duyursa da, yayıncı, dizinin aslında bir bölüm daha alacağını doğruladı.

Peter Morgan yaptığı açıklamada, "5. Serinin ana hatlarını tartışmaya başladığımızda, hikayenin zenginliği ve karmaşıklığının hakkını vermek için orijinal plana geri dönmemiz ve altı sezon çekmemiz gerektiği kısa sürede anlaşıldı" dedi.

Ve Variety'ye göre 6. Sezon'un hikayeyi 2000'lerin başına getirmesi planlandığında, bu, Sezon 5'in 90'ların sonlarını kapsayabileceği anlamına geliyor; ama bu henüz doğrulanmadı.

LESLEY MANVILLE, PRENSES MARGARET'İ OYNAYACAK

Prenses Margaret rolüyle Altın Küre adaylığı kazanan Helena Bonham Carter'ı devralan Lesley Manville, The Crown'un son sezonunda kraliçenin küçük kız kardeşine dönüşecek. 2017 yapımı Phantom Thread'deki destekleyici rolüyle Oscar adayı olan İngiliz aktris, Love Life, Maleficent: Mistress of Evil, The Queen ve Another Year gibi yapımlara sahip.

Manville , muhteşem rolü hakkında "Prenses Margaret'i oynamaktan daha mutlu olamazdım" dedi. "Rol, iki müthiş aktrisden geçiyor ve gerçekten hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Ayrıca, sevgili arkadaşım Imelda Staunton ile kardeşi oynamak tam bir keyiften başka bir şey olmayacak."

JONATHAN PRYCE, PRENS PHILIP'İ CANLANDIRACAK

Pryce, Tobias Menzies'in ardından Edinburgh Dükü rolünü üstlenecek ve The Crown'un son iki sezonunda Staunton ve Manville'in güçlü bir lider üçlüsüne katılacak. İzleyiciler aktörü en son The Two Popes'taki Oscar adayı performansıyla tanıyabilirken, Game of Thrones (The High Sparrow'u hatırlıyor musunuz?), The Wife, Tomorrow Never Dies, Evita ve The Pirates of the Caribbean hayranları da olabilir.

DOMINIC WEST'İN GERÇEK HAYATTAKİ OĞLU, GENÇ BİR PRENS WILLIAM'I CANLANDIRACAK

Variety , dizinin son sezonlarında Prens Charles'ı oynayacak olan oyuncunun 13 yaşındaki oğlu Senan West'in Prens William rolünü üstleneceğini bildirdi. Çıkışa göre Senan, kraliyet varisinin "biraz daha eski bir versiyonu olarak seçildi" ve ilk çıkışını Sezon 5'in son birkaç bölümünde yapacak.

HİKAYENİN PRENSES DIANA'NIN ÜNLÜ RÖPORTAJINI İÇERDİĞİ BİLDİRİLİYOR

Deadline, Sezon 5'in Prenses Diana'nın BBC programı Panorama ile yaptığı bomba etkisi yaratan röportajını kapsayacağını bildirdi. Diana, röportajda Prens Charles ile evliliğinin sonuçlarını, Charles'ın Camilla Parker Bowles ile olan ilişkisini ve kraliyet kurumu tarafından desteklenmediğini hissettiğini açıkladı. Röportajda söylediği "Bu evlilikte üç kişiydik" sözü yıllar sonra bile hatırlanıyor.

THE CROWN 5. SEZON, PRENSES DIANA'NIN "İNTİKAM ELBİSESİ" ANINI YENİDEN YARATTI

Setten gelen görüntüler, Sezon 5'in Prenses Diana'nın Haziran 1994'te Londra'daki bir Serpentine Gallery etkinliğinde ünlü "intikam elbisesi" anını yeniden oluşturulduğu görülüyor. Fotoğraflarda Debicki'nin bir arabadan inip misafirleri selamladığı anlaşılıyor.

Galler Prensesi, Christina Stambolian'ın siyah omuzları açık elbisesini giydiği aynı gece Prens Charles, bir televizyon belgeselinde evliliklerinde sadakatsiz olduğunu açıkça itiraf etti. Kraliyet kıyafet kurallarına aykırı olan kıyafet, ülkenin dört bir yanında manşetlere çıktı ve böylece "intikam elbisesi" olarak anıldı.

BEŞİNCİ SEZON, PRENSES DİANA'NIN SON KEZ KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKMASINI İÇERECEK

Yeni paparazzi fotoğrafları, Elizabeth Debicki'nin The Crown'un beşinci sezonu için Prenses Diana'nın son halka açık görünümlerinden birini yeniden yarattığını gösteriyor.

3 Haziran 1997'de, ölümünden sadece iki ay önce, İngiliz Ulusal Balesi'nin hamisi olan Prenses Diana, Kuğu Gölü'nün bir performansını gördü. Royal Albert Hall'da Jacques Azagury tarafından tasarlanan göz kamaştırıcı bir bebek mavisi elbisesi unutulmaz bir şekilde giydi.

Fotoğraf, Debicki'nin, elbisenin tam bir kopyası olmasa da, benzer şekilde parlak mavi bir topluluk içinde geç kraliyeti tasvir ettiğini gösteriyor.

Prens William ve Kate Middleton, 6. Sezon'da tanıtılacak.

BİZE ULAŞIN