Stranger Things 5. Sezon Hakkında Her Şey

Stranger Things'in yapımcıları Duffer kardeşler, "4. sezon sondan bir önceki sezon olacak; 5. sezon ise son olacak" dedi.

Giriş Tarihi: 15.09.2022 11:40 Güncelleme Tarihi: 15.09.2022 15:17

Stranger Things Sezon 4, Cilt 2'den spoiler içerir.

Resmiyet kazandı: Stranger Things'in 5. Sezonu gerçekleşiyor.

4. sezonun ilk gösteriminden üç ay önce (ve bir milyar saatlik izlenme süresi kaydetti), Netflix ve Duffer kardeşler bilim kurgu favorisinin beşinci sezonla devam edeceğini doğruladılar. Yenileme duyurusu, dizinin yaratıcıları tarafından yayınlanan ve gelecek sezonun aynı zamanda dizinin sonuncusu olacağını açıklayan bir açık mektupla geldi.

Matt ve Ross Duffer, "Yedi yıl önce Stranger Things'in tüm hikayesini planlamıştık" diye yazdı. "O zamanlar hikayenin dört ila beş sezon süreceğini tahmin etmiştik. Hikaye dört sezonda anlatmak için çok büyüktü ama kendiniz de göreceğiniz gibi, şimdi finalimize doğru ilerliyoruz."

Beşinci ve son sezon hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şey burada.

DAVİD HARBOUR, HOPPER'IN STRANGER THINGS 5. SEZONDA OLACAĞINI SÖYLEDİ

Gold Derby ile yaptığı bir röportajda Harbour, Stranger Things'in 4. Sezonun ötesinde devam edeceğini ağzından kaçırmış gibi göründü, "Size 4. ve 5. sezonda söyleyeceğim, eğer bir daha film çekebilirsek, [Hopper'ın] hikayesinin karmaşıklığı hakkında ortaya çıkarılacak çok şey var, ki bu gerçekten zengin ve görmeniz için gerçekten heyecanlıyım." Temel olarak, Harbour söz konusu olduğunda, Hopper'ın hikayesi hem Sezon 4 hem de Sezon 5'te devam ediyor.

Ayrıca, "Sonunu bildiğimiz için, geri dönüp izleyebileceksiniz ve 3. Sezonda ne ektiğimizi ve Sezon 4 ve Sezon 5'te ne işe yaradığını görebileceksiniz" dedi.

MILLIE BOBBY BROWN, ELEVEN'IN "İYİ BİR SONUNUN" OLMASINI İSTİYOR

Ağustos 2020'de Glamour ile yaptığı röportajda Millie Bobby Brown, Stranger Things'in, özellikle de karakteri Eleven söz konusu olduğunda, nasıl sona erebileceği konusundaki düşüncelerini paylaştı. Brown, "Duffers'a her zaman derim ki, 'Tek seferde gülemez mi?' Hikayesinin iyi bir sonla tamamlanmasını çok isterim. Duffer kardeşlere o kadar çok güveniyorum ki güzel olacak ve ne olursa olsun onu seveceğim."

Özellikle Brown, Eleven'ın Mike ile olan ilişkisi ve sahip olduğu inanılmaz güçler konusunda umutlu. Brown, "Ama onun güçlerini geri kazanmasını çok isterim çünkü o bir kahraman, bir bakıma süper bir kadın gibi" dedi. "Ve Mike'ı seviyor - evlenmelerini istiyorum. İhtiyacım olan bu. Stranger Things için bir düğün sahnesine ihtiyacım var, nokta."

Brown, "Eleven gelinlik içinde ve yürüyor, 'Üzgünüm, burnum kanıyor. Beyaz bir elbise.' Yakışacak gibi değil mi?" diye şaka yaptı.

STRANGER THINGS 5. SEZON, HAWKINS ÇETESİNİN SONU OLACAK

Açık mektuplarında Duffer kardeşler, Sezon 5'in Hawkins'teki herkesin hikayelerini tamamlayacağını açıkladı. Ayrıca, Stranger Things evreninin olası bir yan ürün veya devam filmiyle daha sonra devam edebileceğini ima ettiler.

Yaratıcılar, "Stranger Things dünyasında anlatılacak daha birçok heyecan verici hikaye var: yeni gizemler, yeni maceralar, yeni beklenmedik kahramanlar" diye yazdılar. Ama önce, Eleven adındaki güçlü bir kızın ve onun cesur arkadaşlarının, kırık bir polis şefinin ve vahşi bir annenin, Hawkins adında küçük bir kasabanın ve sadece Upside Down olarak bilinen alternatif bir boyutun hikayesini bitirirken bizimle kalmanızı umuyoruz."

The Hollywood Reporter'a göre, şov henüz final sezonunda üretime başlamadı, bu nedenle başka bir diziyle ilgili herhangi bir haber beklemek zorunda kalacak.

DUFFER KARDEŞLER, STRANGER THINGS SEZON 5'İN BİR ZAMAN ATLAMASI İÇEREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

TVLine ile Haziran ayında yapılan bir röportajda, dizinin yapımcıları, dizinin "oldukça iyi planlandığını" söyleyerek Sezon 5'in ana hatlarını çizdiklerini açıkladılar. Ayrıca çekim için bir başlangıç tarihi belirlemediklerini ve Sezon 4'ü çekerken öğrendiklerine dayanarak ana hatlarını değiştirmeyi umduklarını söylediler.

"Bu yıl boyunca tüm yeni oyuncularımızla ve uzun süredir birlikte çalıştığımız oyuncularla [4. Sezonu çekerek] çok şey öğrendik. bu taslak," dedi Matt Duffer. "Zor olan bitiştir. Açıkçası stresli olan şey bu. İnişi gerçekten sürdürmek istiyoruz."

Ross Duffer, dizinin ana aktörleri ve karakterleri arasındaki yaş farkı genişledikçe, gösterinin muhtemelen bir tür zaman atlamasını içermesi gerekeceğini de sözlerine ekledi.

"Eminim bir zaman atlaması yapacağız," dedi. "İdeal olarak, (Sezon 4 ve 5)'i arka arkaya çekerdik, ancak bunu yapmanın uygun bir yolu yoktu."

NEYSE Kİ, STRANGER THINGS SEZON 5 İÇİN DAHA KISA BİR BEKLEME OLACAK

4. Sezon, Upside Down ve Hawkins arasındaki engelleri aşan bir uçurumla sona ererken, hayranlar yeni bölümlerin ne zaman geleceğini merak ediyor (ve cevabın mümkün olan en kısa sürede olmasını umuyor). Neyse ki, Duffer'ların kendileri Variety'ye 5. Sezon yayınını Netflix'e sunduklarını ve Sezon 4 ile 5 arasındaki beklemenin son üç yıllık boşluktan çok daha kısa olması gerektiğini söyledi.

"Bizi buna bağlamayın, ancak zaten bir başlangıç taslağımız olduğu için fark bu sefer biraz daha kısa olmalı ve altı aylık başka bir zorunlu ara olacağını hayal edemiyoruz." dediler.

Cilt 2'nin yayınlanmasının ardından kardeşler, Collider'a üretim zaman çizelgesi hakkında bir güncelleme verdi ve kısa bir aradan sonra Sezon 5'i yazmaya başlayacaklarını açıkladılar. Ross Duffer, "Temmuz ayında küçük bir tatile çıkacağız" dedi. "Sonra geri döneceğiz. Yazarın odasının ağustosun ilk haftasında başlayacağını biliyorum."

VECNA MUHTEMELEN STRANGER THINGS SEZON 5'İN ANA KÖTÜ ADAMI OLACAK

4. Sezonda Stranger Things , rakipsiz gibi görünen şovun nihai Büyük Kötüsü Vecna'yı tanıtıyor. Sezon finali, canavarın, yani Dr. Brenner'ın ilk test deneği, diğer adıyla Henry Creel'in, 1. Sezondan beri Upside Down canavarlarının kovan zihninin merkezi olduğunu ve planını başlatana kadar yavaş yavaş Hawkins'te bir yer edindiğini doğruluyor. Upside Down ve yüzey dünyası arasındaki bazı engelleri yıktı.

Cilt 2'nin iki bölümü, Vecna ile kötü adamı ciddi şekilde yaralayan ama ölmeyen çocuklar arasındaki bir hesaplaşmayı tasvir ediyor. Seyirci onun cesedini asla görmez ve Will, sezon sonunda ensesinde tanıdık uyarı sızısını hisseder. Bu yüzden Sezon 5, muhtemelen Eleven ve Vecna arasındaki dünyanın kaderi üzerindeki son hesaplaşmayı gösterecek.

Gelecek sezon hakkında herhangi bir ayrıntıya sahip olmasak da, Vecna oyuncusu Jamie Campbell Bower geçen ay Sezon 5'in bir parçası olacağını ima etti. Bir Hollywood Reporter röportajında Bower, "Şu şekilde açıklayayım: Beşinci sezonu biliyorum. Bundan ne alırsan al."

DUFFERS, SEZON 5'İN MUHTEMELEN YENİ KARAKTERLERE SAHİP OLMAYACAĞINI SÖYLÜYOR

IndieWire ile yaptığı bir röportajda Duffer Brothers, dizinin karakterlerini geliştirmek hakkında konuştu ve yaklaşan finalde dizinin ana karakterlerine odaklanmak istediklerini açıkladı.

Ross Duffer, "Ne zaman yeni bir karakter tanıtsak, anlatının ayrılmaz bir parçası olacağından emin olmak istiyoruz" dedi. "Ama bunu her yaptığımızda gergin oluyoruz, çünkü 'Burada harika bir karakter kadromuz ve aktörlerimiz var ve yeni bir karakteri hayata geçirdiğimiz an, diğer aktörlerin birinin zamanından alıyoruz. Bu yüzden kimi tanıttığımız konusunda çok ama çok dikkatliyiz."

Matt Duffer, "5. Sezon için [yeni karakterler eklemeye] direnmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz." diye ekledi.

BİZE ULAŞIN