Netflix otomatik ön izleme nasıl durdurulur?

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan Netflix, dizi ve film izleme platformu olarak popülerliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ücretsiz deneme sürümünü bitirme kararı alan Netflix’ten yenilikler gelmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi: 09.02.2020 17:12 Güncelleme Tarihi: 09.02.2020 17:14

Aylık abonelik sistemi ile kullanılan Netflix; film, dizi, belgesel, program gibi daha pek çok yapımı izleme fırsatı sunuyor. İndirdiğiniz filmleri çevrimdışı izleme fırsatı da sunan Netflix platformunun yeni güncellemesi beğeni toplayacak gibi görünüyor.

Netflix üzerinde ne izleyeceğinize karar vermek için gezinirken videoların otomatik bir şekilde oynaması çoğu kullanıcının moralini bozan bir durumdu. Yeni güncelleme sayesinde bu özellikten kurtulmak mümkün olacak.

Film ve dizi seçeneklerinin bol olduğu platformda gezinmek aynı Youtube benzer özellikler taşıyor. Bir süre bir yerde beklediğinizde oradaki video oynamaya başlıyor. Bu durum hem internetinizden harcama hem de ses çıkmasına neden olduğu için sesin kapatılması da tercih ediliyordu. Kimisi de ön izleme görerek daha iyi seçim yapabileceğini düşündüğü için bu durumda memnundu.

NETFLIX OTOMATİK ÖN İZLEME DURDURMA

Netflix tüm kullanıcılarını düşünerek yeni bir güncelleme yayınladı ve istenilirse otomatik oynatmanın durdurulabileceği seçeneğini ekledi. Netflix hesabınıza giriş yaptıktan sonra "Profilleri Düzenle" seçeneğine geliyorsunuz ve istediğiniz profilleri işaretleme seçeneğiniz bulunuyor. "Tüm cihazlarda gezinti sırasında otomatik ön izlemeler" seçeneğindeki tik işaretini kaldırdığınızda otomatik oynatmayı seçtiğiniz profillere göre durdurmuş oluyorsunuz.

BİZE ULAŞIN