Sehayatlerinizi kolaylaştıracak 5 mobil uygulama

Dünyadaki ülkeleri görüp gezmek hemen hemen herkesin hayalidir. Kimileri bunun için adımlarını atarken kimileri hala cesaretini toplayamıyor. Sehayatlerinizi kolay hale getirecek ve adeta en yakın arkadaşınız olacak mobil uygulamaları sizler için derledik.

Giriş Tarihi: 26.01.2020 13:36

Kullanıcılara sunulan mobil uygulamalar ile artık seyahat etmek çok daha kolay hale geliyor. Tek başına da seyahat edecek olsanız bu uygulamalardan yardım alarak istediğiniz gibi gezebilmeniz mümkün. İşte sehayat severlerin notlarına eklemesi gereken mobil uygulamalar…

GOOGLE MAP

Özellikle seyahatlere tek çıkmaya korkanlar için iyi gelecek bir uygulama. Google Map'ı çevrimiçi olamadığınız zamanlarda da kullanabiliyorsunuz. Gideceğiniz yerlerin rotalarını çıkarmanızı sağlayan ve hatta yıldızlar koyarak kaydedebilirsiniz. Sokaklar arasında kaybolmanızı önleyen bu uygulama üç boyutlu bir şekilde yolunuzu görme şansı sunuyor. Yola çıkmadan önce tüm yerleri kaydettikten sonra gittiğiniz yerde internetiniz olmasa da bu işaretlediğiniz yerlerden yarım alabilmeniz mümkün.



ROME2RIO

Gittiğiniz yerden farklı bir lokasyona gitmek istiyor ve bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız Rome2rio imdadınıza yetişiyor. Farklı lokasyonlara hangi araçlarla ve nasıl ulaşacağınızı gösteriri ve bu ulaşımların kalkış saatlerine kadar bilgiler verir. Aynı zamanda istediğiniz yere hangi ulaşımla gitmenizin ne kadar süreceğini ve maliyetinin nasıl olacağı bilgilerini de paylaşıyor. Bu doğrultuda kendinize nasıl bir plan belirleyeceğinizi seçebiliyorsunuz.



TRIP ADVISOR

Bu uygulama da gezginler tarafından sıkça kullanılıyor. Trip Advisor sayesinde nereye gitmek istediğinize bağlı olarak oradaki oteller, ulaşım şekilleri, restoranlar, yapılacak şeyler gibi seçenekler sunuyor. Size gösterilen seçenekler arasında karşılaştırma yapabildiğiniz için en uygun ve içerikli olanı seçme şansınız oluyor. Önemli bir detay da diğer kullanıcıların bu uygulamadan fotoğraflarını ve fikirlerini paylaşıyor olması. Siz de bunları inceleyerek karar verebilirsiniz.



GOOGLE TRANSLATE

Yabancı diliniz ileri seviyede olmadığı için yurtdışı seyahat hayalinizi erteliyor olabilirsiniz. Google Translate sayesinde buna gerek kalmayacak ve istediğiniz tüm metinleri hızlı bir şekilde çevirmenizi sağlayacaktır. Örneğin bir restorana oturdunuz ve önünüze menü geldi. İstediğiniz sayfayı açarak ve bu uygulamayı da başlattıktan sonra telefonunuzu sayfaya tutarak yazan metinleri istediğiniz dile çevirmeniz mümkün. Böylece rezil olacağım korkusunu da yaşamamış olursunuz.



MINT

Seyahatlerde en önemli konulardan biri de bütçedir ve bu bütçeyi iyi planlamanız gerekir. Ekonomik bir seyahat geçirebilmeniz için harcamalarınıza dikkat etmeye çalışmak sizi zorluyorsa Mint uygulamasından yardım alabilirsiniz. Yaptığınız harcamaları bu uygulamaya girdiğinizde size bütçenizle ilgili yönlendirmeler bulunur ve bilgiler verir. Böylece olandan fazla para harcamanızın önüne geçerek maddi koruma sağlayacaktır.

BİZE ULAŞIN