Anya Taylor Joy, Furiosa Filmi Hakkında Konuştu

Anya Taylor-Joy ile yakın zamanda yapılan bir röportaj, oyunculuğa bakış açısını değiştiren bir anı ortaya koyuyor; işte bu, onun Furiosa rolü için mükemmel olmasının nedeni.

Giriş Tarihi: 12.12.2022 17:04

Yakın tarihli bir Anya Taylor-Joy röportajı ( BBC Radyosu aracılığıyla ), oyunculuğa bakış açısının temel bir değişime uğradığı bir anı ortaya koyuyor ve bu da onu George Miller'ın Furiosa'sındaki yaklaşan performansı için mükemmel kılıyor . 2024'te piyasaya sürülecek olan Furiosa, son derece başarılı Mad Max: Fury Road'un devamı ve ön bölümü , yapımını daha yeni tamamladı. Baş karakterin daha genç bir versiyonu olarak görünen Taylor-Joy, The Queen's Gambit , The Northman ve The Menu gibi projelerdeki son performanslarıyla alkışlandı ve başlangıçta The Witch ve Split'teki rolleriyle ün kazandı.

Anya Taylor-Joy genellikle korku filmlerinde rol alır, ancak M. Night Shyamalan ile Split'te çalışma deneyimi hakkında özel bir saygıyla konuşur . Taylor-Joy, röportajda Shyamalan'ın kendisine öğüt verdiği bir anı hatırlıyor: "'Seni ağlarken gördüm ve bunlar kendi gözyaşların. Bencillik etme. Karaktere kendi gözyaşlarını ver.' Ve bu, oyunculuk tarzımı sonsuza kadar tamamen değiştirdi. "O zamanlar" deneyimler için kendini araştırmak" dışında oyunculuğu nasıl görebildiğini açıklamaya devam ediyor. Şimdi, kişinin kendi duygularıyla yaşayan bir karakter yaratması gerektiğini düşünüyor ve karakter deneyimini, "ilgilenmesi gereken" bir kişiye benzetiyor .." Bu sözler, onun performanslarını ve karakterlerini incelemek için yepyeni bir bakış açısı sağlıyor.

Anya Taylor-Joy'un Furiosa olarak görünmesini bu kadar heyecan verici kılan şeylerden biri de, 26 yaşındaki aktrisin film için dublör kullanmamış olması (üstelik ehliyetsiz). Taylor-Joy şaka yollu bir şekilde, "Bir sürücü eğitmeni benimle bir arabaya binerse, nasıl yapacağımı bildiğim tek şey çılgın dublör arabası kullanmak." dedi. Mad Max: Fury Road'un Furiosa'sı (Charlize Theron), hiç şüphesiz inanılmaz derecede heyecan verici akrobasi hareketleri ve dövüş anlarında yer aldı.

Bir yan film Furiosa, karakterin evinden kaçırıldığı, motorcu çeteleriyle karşılaştığı ve Mad Max: Fury Road olaylarından önce Immortan Joe ile tanıştığı arka plan hikayesini takip edecek. Bu devam filminin daha da etkileyici aksiyon gösterileri ve dublör çalışmaları içermesini beklemek mantıksız değil.

BİZE ULAŞIN