Kristen Stewart 73. Berlin Film Festivali'nin Jüri Başkanı Oldu

Kristen Stewart, 2023 Berlin Uluslararası Film Festivali'nin Jüri Başkanı olarak duyuruldu.

Giriş Tarihi: 11.12.2022 15:48 Güncelleme Tarihi: 11.12.2022 16:16

Kristen Stewart, 16-26 Şubat tarihleri arasında 73'üncüsü düzenlenen Berlin Uluslararası Film Festivali'nin jüri başkanlığını yapacak. "Panic Room" ve "Twilight" gibi filmlerde ün kazanan aktris, son zamanlarda Oscar'a aday gösterildiği "Spencer"daki Prenses Diana'yı canlandırması da dahil olmak üzere oyunculuk çalışmalarıyla tanınıyor.

Ayrıca kamera arkasında çalıştı ve Venedik 2020'de gösterime giren kısa film Crickets ve Cannes'da gösterilen Come Swim gibi kısa filmlerin yönetmenliğini yaptı. Stewart şu anda Stewart şu anda Lidia Yuknavitch'in The Chronology of Water adlı kitabından uyarlama olan ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi üzerinde çalışıyor.

Festival direktörleri Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian, "Kristen Stewart'ın bu seçkin görevi üstlenmesinden heyecan duyuyoruz" dedi. "Kendi neslinin en yetenekli ve çok yönlü oyuncularından biri. Bella Swan'dan Galler Prensesi'ne ölümsüz karakterlere hayat verdi. Genç, ışıltılı ve arkasında etkileyici bir çalışma yapısı olan Kristen Stewart, ABD ile Avrupa arasında mükemmel bir köprü."

Stewart, Berlinale'deki ilk çıkışını 2010 yılında yönetmen Jake Scott ile birlikte bağımsız yapım "Welcome to the Rileys" ile yaptı.

Bu arada Steven Spielberg, ömür boyu başarı için Onursal Altın Ayı ile kutlanacak ve aynı zamanda yaklaşan The Fabelmans da dahil olmak üzere son çalışmalarının çoğunu gösterecek.

BİZE ULAŞIN