Oz’un oyuncusuna idam cezası

Çin'de uyuşturucu kaçakçılığından 7 yıl önce tutuklanan Avustralyalı oyuncu Karm Gilespie'nin idama mahkum edildi.

Giriş Tarihi: 16.06.2020 17:40 Güncelleme Tarihi: 16.06.2020 17:40

Çin medyası, 2013'te Guangzhou'daki havalimanında bagajındaki 7 buçuk kilogram metamfetaminle yakalanan Avustralyalı 55 yaşındaki aktör Karm Gilespie'nin, geçen hafta idama mahkum edildiğini aktardı.

HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanan ve Türkiye'de de epey ilgi gören hapishane dizisi Oz'daki rolüyle tanınan Gilespie, aktörlük kariyerinin ardından yatırım danışmanlığı yapıyordu. Gözaltına alınması ile ilgili hiçbir yerden açıklama yapılmadığı öğrenilen Gilespie'nin arkadaşları, eski aktörün kaybolduğunu sanıyordu. Çinli yetkililerden alınan bilgiye göre Gilespie'nin karara itiraz etmek için 10 günü olduğu belirtildi.

Kaybolduğunu düşünüşler.

Gilespie'nin arkadaşı girişimci Roger James Hamilton, Facebook'taki paylaşımında akötrün 7 yıl önce ortadan kaybolduğunu sandıklarını ifade etti. Hamilton "Onu birkaç yıl boyunca aradık çünkü aniden ortadan kaybolmuştu. Ardından yeni bir hayata başlamak istediğini düşünerek arayışlarımızı sonlandırmıştık. Bugün başına gelenleri öğrendim" diye konuştu.

Gilespie'ye tuzak kurulduğunu uyuşturucunun taşınması için iddia eden Hamilton "Karm'ı tanıyorum, eşi ve çocuklarına olan sevgisini biliyorum. Hayatının sonlanmasını hak eden biri değil" dedi. Gilespie'nin ailesi ise yaptıkları açıklamada davanın gidişatına yardımcı olmadıklarını düşündükleri için durum hakkında spekülasyon yapılmamasını istedi ve mahremiyet talep etti.

BİZE ULAŞIN