Prince hala ırkçılıkla mücadele ediyor

Müzik sektörünün efsane ismi Prince 2016’da aramızdan ayrıldı. Fakat hala ırkçılıkla mücadele etmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi: 09.06.2020 11:44 Güncelleme Tarihi: 09.06.2020 18:06

Prince daha önce bir gazeteye verdiği röportajda çocukluğundan son nefesini verdiği ana kadar ırksal adaletsizlik nedeniyle bazı zorluklara maruz kaldığını aktarmıştı. Ölümünden önce, Prens çocukken yaşadığı şu olayı anlatmıştı: "Orada olmamdan hoşlanmayan zengin çocuklarla okula gittim. Onlardan biri bana laf attığında yüzüne bir yumruk attım. Yapmam gerektiğini hissettim. Neyse ki adam kaçtı, ağladı. Fakat bir kavga olsaydı, nerede biterdi? Nerede bitmeli? Ne zaman savaşacağını nereden biliyorsun? Demek istediğim, tüm yaşamlar önemli."

Bu röportajdan üç ay sonra Prince, 58 yaşında Paisley Park arazisinde öldü. O, sonuna kadar beyaz üstünlüğüne dayanan adaletsiz bir sistemle savaşıyordu. Ölümünden neredeyse bir yıl önce, Prince, Baldie polis gözetimindeyken Freddie Gray'in ölümüne yanıt olarak "Baltimore" şarkısını yayınladı. Prens şarkıda "Kim dua ettiğimizi duyan var mı? / Michael Brown veya Freddie Gray / Barış savaşın yokluğundan daha fazlasıdır.

Ve bu hafta sonu, Prince ölmeseydi 62. doğum gününü kutlayacaktı. Prince'in hesabından paylaşılan videoda, Gray Floyd'un ölümü karşısında Amerika'da geçen hafta gördüklerimize trajik bir şekilde benzeyen görüntüler var.

http://youtu.be/hMLI7LFf84w

BİZE ULAŞIN