Tina Turner 83 yaşında yaşamını yitirdi

İkonik sanatçı Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Tina Turner’ın müzik kariyerini, modaya yaklaşımını ve hayatını yakından inceliyoruz.

Giriş Tarihi: 25.05.2023 13:49 Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 09:32

Son senelerde yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle 83 yaşında hayatını kaybeden Rock & roll kraliçesi, hem kariyerindeki başarılarla, hem de göz alıcı kostümleriyle dikkatleri üzerine çekiyordu. En heyecan ve ilham veren sanatçılardan biri olan Turner'ın hayatına yakından bakıyoruz.

26 Kasım 1939'da ABD'de doğan, Tina Turner, gerçek adıyla Annie Mae Bullock, kariyerine gitarist Ike Turner tarafından keşfedilerek başladı. 1956'da Ike Turner'ın grubuna back vokal olarak katıldı ve ilişkileri evlilikle devam etti. Ancak evlilikleri 1975'te boşanarak son buldu. 1976'dan sonra kariyerine solo devam etti, 1983'te plak şirketini değiştirerek Capitol ile anlaştı.

Al Green'in "Let's Stay Together" parçasını söyleyerek İngiltere Top 10'e girmeyi başardı. "What's Love Got to With It" parçası ise İngiltere listelerinde 3 numara olurken Amerika'da liste başı oldu. Bu parçanın yer aldığı albümle En İyi Albüm ve En İyi Kadın Pop Vokal dalında 2 Grammy ödülü aldı. Solo kariyeri boyunca 180 milyondan fazla albüm sattı ve toplam 8 Grammy Ödülü kazandı. 1985'te Mick Jagger ile yardım amaçlı olarak bir düet yapan Turner, dünya çapında bir üne kavuştu. Zor bir hayatı olduğunu her fırsatta dile getiren sanatçının 1985'te yazılan otobiyografisi, 1993 yılında ona dünya çapında ün getiren parçası "What's Love Got to Do With It" adıyla film yapıldı. 1995 yılında, James Bond filmi "Golden Eye"da filmle aynı adlı parçayı seslendirdi.

Kariyerindeki başarısının yanı sıra, moda dünyasında da bir stil ikonu olarak yükselişe geçti. Diana Ross, Elton John ve Cher gibi ünlü isimlerle çalışan kostüm tasarımcısı Bob Mackie, Tina Turner'ın en hayranlık uyandıran görünümlerini tasarladı. Hareketli ve ışıltılı stiliyle Turner, kıyafetlerinde sıklıkla pullar, püsküller ve canlı renkler tercih etti. Aynı zamanda sürekli kullandığı çılgın peruklar adeta imzası haline geldi.

Tina Turner, müzik dünyasına kazandırdığı hit parçalarla dönemin en ikonik kadın sanatçılarından biri olarak, 24 Mayıs 2023'te Küsnacht, İsviçre'de 83 yaşında hayatını kaybetti.

BİZE ULAŞIN