Gucci Erkek Moda Haftası Takvimine Geri Dönüyor

Gucci, erkek ve kadın şovlarını birbirinden ayıracağını duyuran bazı lüks oyuncuların ayak izlerini takip ediyor.

Giriş Tarihi: 26.10.2022 11:54

Alessandro Michele Erkek Moda Haftası takvimine geri dönmeye karar verdi. Gucci karma podyum gösterilerinden uzaklaştığını ve gelecek sezonlar için kadın ve erkek koleksiyonlarını ayırdığını duyurdu.

Gucci, 13-17 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan Milano Moda Haftası Erkek takvimine katılacak. Gucci'nin başkanı ve CEO'su Marco Bizzarri, geçtiğimiz günlerde Milano Küresel Moda Zirvesi'nde şunları söyledi: "Yılda iki sergiye sıkıştık ama birlikteyiz. Alessandro [Michele] ile birkaç sezon boyunca karma gösteriler düzenledikten sonra erkek giyimine daha fazla vurgu yapmaya karar verdik." Gösterilerin ayrılması ilk olarak 2019'da duyuruldu, ancak COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle beklemeye alındı.

Michele, 2017 yılında karma formata geçti ve o zamandan beri kombine koleksiyonlar sergiliyor. Son hamle, Givenchy ve Versace gibi markalarda görüldüğü gibi, endüstrinin erkek giyim şovlarına geri dönme eğilimini takip ediyor.

Bu arada Michele'in Ocak 2015'teki çıkış defilesi, moda sözlüğünün temelini oluşturacak ve Kering'in sahip olduğu evde ona en yaratıcı işi kazandıracak Gucci Princetown terliklerini ve papyonlu gömleklerini tanıttığı bir erkek geçit töreniydi.

Milan Erkek Moda Haftası'na iki aydan daha uzun bir süre olmasına rağmen, Gucci'nin takvime dönüşü, birkaç yıllık daha ince baskılardan sonra son zamanlarda ilgi çeken Milano'daki erkek moda haftalarının cazibesini artıracağından emin.

İtalyan moda evi, son birkaç yılda farklı formatlar denedi. 2017'de, Michele'in hareketin "bugün dünyayı görme biçimimi" yansıttığını öne sürerek karma formatı seçti.

Marka, son sezonlarda erkek vitrinlerini tamamen dışarıda bırakmamış ve Milano Erkek Moda Haftası kapsamında özel projeler sundu.

Haziran ayında Michele, İngiliz şarkıcı ve aktör Harry Styles ile olan dostluğundan kaynaklanan Gucci Ha Ha Ha koleksiyonunu tanıtırken, 2021'de Gucci'nin müzik dünyasıyla bağlarını kutladığı yüzüncü yıl koleksiyonunu tanıtmak için moda haftası platformunu kullandı.

BİZE ULAŞIN