Adidas, Kanye West'in Yeezy Markasıyla Ortaklığını Gözden Geçiriyor

Adidas, resmi olarak Kanye West'in markası Yeezy ile ortaklığını incelemeye aldı.

Giriş Tarihi: 07.10.2022 14:47

Adidas, son dönemdeki sansasyonel hareketleri ve sözleriyle her geçen gün tepki toplayan Kanye West'in (Ye) markası Yeezy ile ortaklığını "incelemeye" aldığını duyurdu.

Bir adidas sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şirket, iş birliğini incelemeye alma kararını açıkladı: "adidas her zaman yaratıcılık, yenilikçilik ve vizyonlarına ulaşmaları için sporcuları ve sanatçıları desteklemekle ilgilendi. adidas Yeezy ortaklığı, sektör tarihimizdeki en başarılı işbirliklerinden biridir. Ye ile işbirliğimiz boyunca yorulmadan çalışan ekibimizle ve ondan doğan ikonik ürünlerle gurur duyuyoruz. Ayrıca tüm başarılı ortaklıkların karşılıklı saygı ve paylaşılan değerlere dayandığının da farkındayız. Durumu özel olarak çözmek için tekrarlanan çabalardan sonra, ortaklığı gözden geçirmeye karar verdik. Bu dönemde mevcut ürünü birlikte yönetmeye devam edeceğiz."

Bir Instagram gönderisinde Ye, Adidas'ın eski spor ayakkabı modellerinin piyasaya sürülmesi konusunda kendisine danışmadığını söyledi. Daha sonra, geleceğin bir ayakkabı şirketinin "yönetim kurulu başkanı ve baş karar verici olması" gerektiğini belirttikten sonra markanın yönetim kurulu üyelerinin fotoğraflarını yayınladı.

Ye'nin Adidas ile sözleşmesinin başlangıçta 2026'ya kadar sürmesi gerekiyordu, ikili 2016'da 10 yıllık bir anlaşma imzaladıktan sonra, Alman şirketi şimdi fikrini değiştiriyor gibi görünüyor.

Bu hareket, Yeezy'nin bir başka eski marka ortağı olan Gap'in, ortaklığı sekiz yıl erken bitirme kararını yakından takip ediyor.

Ye ve adidas arasındaki ortaklık, YEEZY Boost 350 V2 ve YEEZY Foam Runner gibi temel ürünlerin üretildiği 2013 yılına dayanıyor. Bu andan itibaren, YEEZY ayakkabı serisi planlandığı gibi piyasaya sürülmeye devam edecek, ancak marka gelecekteki üretim hakkında ipucu vermedi.

BİZE ULAŞIN