Kolunda Formula 1 otomobili taşımak

Arzu nesnesi lüks otomobiller neyse Richard Mille’in saatleri de o. Richard Mille, otomobillerde kullanılan üst düzey teknolojiyi, materyali saatlerinde kullanıyor; lüks otomobillerin hafiflik, sağlamlık ve hız kaygısını ürettiği saatlerde paylaşıyor.

Giriş Tarihi: 26.04.2018 10:49 Güncelleme Tarihi: 26.04.2018 17:56

Yazı: Özge Dinç

Bu sebeple markanın 2010'da kurulan lüks otomobil markası McLaren Automative'le işbirliği sonucu ürettiği RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph modelini markanın izlediği yolun doğal bir sonucu olarak görmeliyiz. Öyle ki, bu otomobilleri kullanan hız meraklılarının seçeceği saat elbette Richard Mille olacaktır. İki markanın 10 yıl sürecek işbirliği de bu düşüncelerle ortaya çıktı. Bu işbirliğinin önceki ürünü, dünyanın en hafif tourbillon split- second kronografı olan olan RM 50-03 McLaren F1'di. Bu iki saniye ibresinin bulunduğu split-second kronograflı saatler, iki zaman arasındaki fark başlatma ve durdurma düğmeleriyle ölçebildiği için spor karşılaşmalarının da vazgeçilmezi. RM 50-03 'koldaki hız makinesi' olarak duyurulmuştu. Yeni saat ise RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph adını taşıyor ve adından da anlaşılacağı gibi en hassas mekanizma özelliği olan 'flyback' kronografa sahip; böylece bu saatle durdurmaya gerek olmadan arka arkaya ölçüm yapmak mümkün oluyor.

Bir saat fuarında değil, 88.'si düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Richard Mille RM 11-3 McLaren Automatic Flyback Chronograph'ı tasarlamak için McLaren Tasarım Direktörü Robert Melville ve Richard Mille mühendisi Fabrica Namura bir araya gelmiş ve iki isim, genel görünümde, renklerde, seçilen materyalde ve detaylarda Melville'in tasarladığı 720S'i yansıtan bir saat tasarlamayı hedeflemiş. Örneğin saatin kasasının üzerindeki düğmeler, McLaren 720S'in farlarını, kurma kolundaki jantlar da otomobilin jantlarını hatırlatıyor. Karbon ve turuncu quartz TPT (güneş paneli materyali) ile üretilen saatin kurma kolu ise titanyum. Saatin kadranında da yıllık takvim ve tarih göstergesi bulunuyor.

500 adet üretilen saat, 180 bin İsviçre frangına alıcı bulacak. McLaren müşterileri, bu saatleri almak istediklerinde öncelik onlara verilecek. En hoş yanı ise McLaren Ultimate Series müşterilerinin sahip oldukları otomobilin 1-500 arası numarasıyla aynı numaradaki saati eşleştirme imkânı olması.

BİZE ULAŞIN