Eski Mustang’leri saat yapıyorlar

Danimarka orijinli REC Watches, hurdaya ayrılmış klasik Mustang’lerden saat üretiyor. Bu özel saatleri üretmek için tüm dünyayı dolaşıp hikayesi olan hurda Mustang’leri arıyorlar.

Giriş Tarihi: 24.12.2017 11:30

Klasik Amerikan otomobili deyince akla gelen ilk modellerden biri Mustang'dir. İlk olarak 1964 yılında yollara çıkan Mustang'in şu anda altıncı nesli üretiliyor. Bugüne kadar üretilen her jenerasyon ilgi görse de, ilk nesil Mustang'lerin otomobilseverlerin gönlünde ayrı bir yeri var.

Bugün dünya yollarında ilk nesil Mustang'leri görmek mümkün olsa da, birçoğu zamana yenik düşüp, hurdaya çıktı. Ancak, Mustang hayranı iki girişimci çürümeye terkedilmiş bu efsane otomobilleri yeniden hayata döndürdü. Tabii bu sefer farklı bir biçimde. Christian Mygh ve Jonathan Kamstrup, hurdaya çıkmış Mustang parçalarını kullanarak kol saati tasarladılar.

Danimarka orijinli REC Wathches firması tarafından üretilen bu çok özel 'limited edition' saatlerin fiyatları bin 495 dolar.

Kurucu ortaklardan Christian Mygh, yaptıkları işi söyle özetliyor: "Biz Mustang'leri kesmiyoruz. Onarılamayacak olanları saat olarak hayata geri döndürüyoruz. Hurdaya çıkmış bir Mustang'i çoğu insan bir metal yığını olarak görüyor. Biz ise tamamen farklı bir şey görüyoruz. Ruhu olan bir otomobil ve söylenecek bir hikayesi var."

Saat üretimi için dünyanın dört bir yanında Mustang arayan ekip İsveç'te nadir bulunan 1966 model Raven Block modeline rastladı. Bu otomobilin parçalarından üretilen saat P51-04 koleksiyonun temelini oluşturdu. Bu özel saat sınırlı sayıda sadece 250 adet üretildi.

ŞAMPİYONA ÖZEL SAAT
REC Watches, Dünya Drifter Şampiyonu Jr. Vaughn Gittin için de özel bir saat tasarlamış. Bu özel saat, Gittin'in yarıştığı 700 beygirlik World Drift Series Ford Mustang RTR modelinin karbon fiber gövdesinden alınan bir parçayla üretildi.

HİKAYESİ VAR
Saatlerin en önemli özelliği, üretimde kullanılan Mustang hakkında ipuçları vermesi. Bu ipuçları parçaların hangi Mustang'den alındığı, otomobilin üretim yılı, araç numarası gibi bilgileri içeriyor.

REC Watches, ayrıca her aracın geçmişini özenle izliyor. Önceki sahipleriyle konuşarak aracın geçmişini kayıt altına alıyorlar. Hikayeler ve fotoğraflarla adeta kısa bir belgesel hazırlıyorlar.

EFSANE 53 YAŞINDA
Mustang'in Amerikan otomotiv sanayisinde önemli bir yeri var. Bu yıl 53'üncü yaşını kutlayan Mustang, bu süre içinde birçok ilke imza attı. 18 ay gibi kısa sürede sıfırdan seri üretime hazır hale gelen Mustang, ilk olarak 1964'te yollara çıktı.

Satışa sunulduğu ilk gün 22 bin adetle rekora imza atan Mustang, beklentilerin çok üzerinde satış rakamlarına ulaştı. İlk yıl 100 bin adetlik satış hedefiyle yola çıkan Ford, yıl sonunu 264 bin adetle tamamladı. İkinci yıl ise satışlar bir milyona ulaştı. İlk önce Amerikan otomobilseverlerin beğenisini kazandı. Daha sonra Hoolywood filmlerinde boy göstererek tüm dünyanın gözdesi haline geldi. Efsane bugün altıncı nesil Mustang'le sürüyor.

BİZE ULAŞIN