Yaratıcılık Akademisi: House Beautiful

House Beautiful Yaratıcılık Akademisi video serileri ikinci yılını tamamlıyor.

Giriş Tarihi: 21.09.2023 12:30 Güncelleme Tarihi: 21.09.2023 12:33

YouTube'da yayınlanan videolar, mimar, iç mimar, tasarımcı ve stil danışmanlarının mekan tasarımına ilişkin bütünsel bakış açılarını aktarırken, eviniz için doğru seçim yapmanın ipuçlarını veriyor.

Evinizde ya da işyerinizde değişiklikler yapmayı düşünüyorsunuz ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Her tür bilgiye ulaşma kolaylığı, rekabetçi sektörlerin koleksiyon oluşturma hızı ve malzeme çeşitliği, bir mekanda ihtiyaç olan tüm detaylar tek tek düşünüldüğünde bir dağ gibi gözünüzde büyüyebilir. Profesyonel bir yardım almak istediğinizde ise "Nasıl bir mekan hayal ediyorsunuz?" sorusuyla karşı karşıya kalmaya hazırlıklı olmalısınız.

Çevrenizdeki ürün ve koleksiyon çeşitliliği içerisinde kendinizi daha donanımlı hissedeceğiniz bir önerimiz var: House Beautiful Yaratıcılık Akademisi videoları bu alanın profesyonellerinin mekan tasarımına yönelik yaklaşımları üzerinden pratik bilgiler edinmenizi sağlıyor.

Yaratıcı banyolar

Yaratıcılık Akademisi'nde Mimar Feza Ökten Koca, banyonun yaşam alanlarıyla olan ilişkisini, bütünsel tasarıma nasıl ulaşılabileceğini, estetik bütünlüğü olan ve insana kendini 'mutlu hissettiren' banyoların nasıl kurgulanabileceğinin inceliklerini mobilya ve mimari donanımlar alanında, yenilikçi fikirlerin markası Häfele'nin banyo serileri eşliğinde anlatıyor.

Videolarda Feza Ökten Koca "Banyo tasarlamak tekne tasarlamak gibidir…" diyor. Tam da bu noktada tüm detayları banyo tasarımlarına aktaran Häfele banyo serileri, görsel olarak bu özgün içeriğe rehberlik ediyor.

Banyo video serilerinde su ve enerji tasarrufundan, bütçe dostu çözümlere, 4. boyut diye tarif edilen banyo aydınlatmalarından uzun ömürlü malzeme ve banyo armatürü seçimine kadar farklı yönleriyle sürdürülebilirlik konusuna da değiniliyor. Banyoların geleceğini, değişen yaşam biçimleriyle birlikte teknolojideki gelişmeleri ve yeni malzemeleri de öğrenebileceğiniz Yaratıcılık Akademisi banyo videoları, malzeme, teknoloji ve üretim cephesinden yaratıcılığınızı artıracak bilgiler sunuyor.

Sanat eseri gibi zeminler

Parkelerin teknik özellikleri hakkında neler biliyorsunuz? Doğal malzemenin öne çıktığı parke zeminler konusunda merak ettiğiniz her şeyi Goya Parquet sponsorluğunda gerçekleştirilen video serinden öğreneceksiniz. Mimar Filiz Bür, deck, lamine ve masif parkelerin farklı teknik özellikleri ve uygulama alanlarından bahsederken, son arge çalışmalarıyla geliştirilmiş çoklu katmanlardan oluşan ve 3-4 kez sistre edilebilen, 'çalışmayan' ve ısı kaybına yol açmayan- huş marin kontplağın kalite, kalınlık, yüzey rendesi, hijyen, çizilmezlik, suya dayanıklılık gibi teknik özelliklerinden bahsediyor.

Goya Parquet showroom'unda gerçekleştirilen videolarda parke konusunun tüm detayları anlatılıyor. Parkenin, hangi işlev alanları için uygun olduğunu? Islak hacimlerde, teknelerde ya da tiny house'ların güvertelerinde hangi tip parkeyi seçmek gerektiğini? Parkelerin farklı döşeme tekniklerine -macar, balıksırtı, marküteri gibi- değiniyliyor.

Son dönemde parkeler artık sadece zemin kaplaması olarak değil, mobilyalarda dolap kapaklarında, yatak odalarında, yatak başı duvar kaplamalarında, cephe kaplamalarında, ıslak hacimlerde seramik yerine geçen ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Yaratıcılık Akademisi'nin parke bölümlerinde, Goya Parquet imzalı murano el yapımı camlarla birlikte üretilen özel yapım örnekler eşliğinde, yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayan, parke konusuna farklı bir perspektiften bakan video serileri bulacaksınız.

BİZE ULAŞIN