NG Afyon’da 4 Mevsim Termal Deneyimi

NG Afyon, çeşitli sıcaklıklardaki termal suları ile ziyaretçilere zengin bir deneyim sunuyor.

Giriş Tarihi: 21.09.2023 15:28 Güncelleme Tarihi: 21.09.2023 15:39

NG Afyon, "Mükemmel Zamanınız" mottosuyla, üst düzey konforu termal keyifle birleştiren örnek bir hizmet sunuyor. Bölgedeki en önemli termal turizm destinasyonlarından biri olan NG AFYON, farklı sıcaklıklardaki kaplıca sularıyla geleneksel ısı kullanımının ötesine geçerek zengin bir deneyim yaşatıyor.

2022 yılında aldığı Luxury Mineral Spring Spa ödülünü elde tutan NG Afyon, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) tarafından verilen Sürdürülebilir Turizm Sertifikası ve Greening Hotels belgesi ile Green Check Altın Sertifika'sıyla olan sürdürülebilir tesis olma özelliğini taşıyor.

"Termal Wellness" konseptini daha geniş kitlelere duyurmak, termalin faydalarını göstermek için çalışmalar yürüten NG Afyon, "Termal Weekend" etkinliğine basın mensuplarını ağırladı. Toplantıda ülkemizde ve küresel çapta termal (kaplıca) ve ekolojik (doğal) tıp tedavileri, şişelenmiş mineralli sular wellness gibi alanlarda tanınmış bir otorite olan Tıbbi Ekoloji ve Hidrolikmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle'de yer alarak termal su ve yararlarını anlattı.

Anlatısında termalin ağrılar üzerindeki olumlu etkilerine değinen Karagülle, tıp öğrencilerinden oluşan üç grupla yaptıkları deneyde farklı ısı derecesi veya farklı su tipleri içerisinde ağrı eşiğini ölçtüklerini, sadece termomineralli suya giren deneklerin ağrılarının azaldığını gözlemlediklerini, diğer deneklerde bunun gözlenmediğini belirtti.

Zeki Karagülle termal suyun faydalarından bahsederken çeşitli özelliklerine dikkat çekerek, "Buradaki su yüksek silisyum içeriğiyle ön plana çıkıyor. Bu da cildi yumuşatıcı, gençleştirici, tahriş önleyici etkiler göstermesini sağlıyor. Ayrıca bikarbonat, kalsiyum ve florür içermesiyle de mineralli suların ağrı giderici, rahatlatıcı, dinlendirici etkileri elde edilmiş oluyor. Tabii bu arada yer altından çıkış sıcaklığı olarak hipertermal olması da tedavide kullanılan tüm banyo sıcaklıklarında kullanım olanağı sağlıyor." dedi.

BİZE ULAŞIN