Stephen Hawking'in son uyarısı

Ölmeden önce yazdığı makalelerinden birinde insanlık için yeni bir tehlikenin var olduğunu yazan ünlü fizikçi Stephen Hawking, zengin çocukların DNA'sı üzerinde yapılacak olan değişimle ortaya çıkan 'yeni insanüstü ırkın' insanlığın sonu olacağını anlattı.

Giriş Tarihi: 15.10.2018 18:33 Güncelleme Tarihi: 15.10.2018 18:33

Stephen Hawking'in yazmış olduğu 'Brief Answers to the Big Questions' (Büyük sorulara kısa cevaplar) kitabında olan makalelerden birini The Sunday Times gazetesi yayınladı.

Makalede yazılana göre Hawking, genetik mühendisliğinde yapılacak değişimlerin bulunduğumuz yüzyıl içerisinde insanüstü varlıkların oluşmasına sebep olacağı fikrinde bulundu. Böylece ortaya çıkarılan insanüstü kişiler insanlığı yok etme gücüne sahip olabilecek.

Hawking "Bu yüzyılda insanların zeka ve saldırganlık gibi içgüdüleri değiştirmenin yolunu keşfedeceğinden eminim. Muhtemelen insanlar üzerinde genetik mühendisliği uygulamaların yapılması karşıtı yasalar kabul edilecek. Ancak bazı insanlar hafıza, hastalıklara karşı dayanıklılık ve ömür süresi gibi insani özellikleri geliştirme hırsına karşı koyamayacak" ifadelerini kullandı.

Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in bu teorileri 6 yıl önce icat edilen Crispr-Cas9 teknolojisine dayanıyor. Bu teknoloji sayesinde DNA üzerinde değişimler yapılabiliyor. Bu teknoloji sayesinde kötü genleri çıkarıp yerine yeni genler eklenebiliyor. Günümüzde bu yöntem kanser gibi kalıtsal hastalığı olan insanlarda kullanılıyor.

BİZE ULAŞIN