İkon Olma Kılavuzu: Anthony Hopkins

“Yaşayan en büyük aktör” tanımlaması yeter de artar ama bununla sınırlı kalmamış birisi. Ressam, besteci ve aktör çok yönlü bir sanatçı Anthony Hopkins! (Nam-ı diğer Hannibal Lecter)

Giriş Tarihi: 25.04.2018 16:42 Güncelleme Tarihi: 25.04.2018 16:43
Yazı: Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Kuzuların sessizliği filminde yalnızca 24 dakika 52 saniye görünmesine rağmen Oscar ödülü kazanmayı başarmış bir aktör Anthony Hopkins, İkon Olma Kılavuzu'nun demirbaşlarından birisi. Hannibal Lecter rolüyle beyaz perdenin ikonik karakterlerinden biri olmayı başardığından bu yana adını hiç unutmadık. Şu sıralar 80'li yaşlarının başında olan usta aktör mesleğinden hiç uzaklaşmadı, aksine onu sürekli görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Westworld dizisiyle hayran kitlesine dönemin gençlerini de ekleyen aktör sanki dünyaya 'oyunculuk nasıl yapılır?' göstermek için başarıyla kariyerini sürdürüyor.

Aktörlük konusunda kısa süreli rolüyle Kuzuların Sessizliği filmi sayesinde Oscar kazanması çıtayı arşa çıkartmış. Aynı zamanda öfkeli biri olarak bu öfkeyi sanata yönlendirerek dindirmeyi başarabilmiş. Yaptığı resimler büyük övgü toplarken, yıllar yıllar önce yazdığı vals bir senfoni orkestrası tarafından icra edildiğinde yüzündeki heyecanı, mutluluğu görebilmeniz mümkün. Meraklısı için; 'André Rieu – And the Waltz Goes On' eserini dinleyebilirsiniz. Nasıl mı oldu? Sir Anthony Hopkins'in benim eseri ancak o yorumlayabilir diyerek kendisine ulaşmış ve en nihayetinde amacıma ulaşmış… Sir Anthony Hopkins, Galler doğumlu bir Amerikalı. Aslında çift vatandaşlığa sahip bu yüzden Kraliçe'den aldığı 'Sir' unvanı geçerli ama yalnızca Britanya sınırları içerisinde… Bir ömre ne kadar güzel şey sığabilirse hepsini sığdırmak için çabalıyor belli ki… Bunu da keyif alarak yaptığını ifade ediyor. Acelesi olmayan, sakin ve keyif peşinde bir aktörle sizi tanıştırmanın haklı gururu içerisindeyiz.



Çocukluk yıllarında ailesi ve arkadaşları tarafından yetersiz hissettirilen bir çocuktan zirveye… Hopkins, hem efsane bir aktör hem de ilham verici hikâyesiyle gerçek bir ikon. Kendisini yetersiz hissettiren her şeyden tüm dünyaya adını duyurarak sağlam da bir intikam alabilmiş. Şimdilerde ise setlerde vakit geçirerek emekliliği reddediyor ve bir sosyal medya fenomenliğine doğru emin adımlarla ilerliyor. Twitter ve Instagram'da takipçi sayısından elbette bahsetmeyeceğiz, çünkü o Anthhony Hopkins! Takipçileri ile paylaştığı günlük hayatından kesitlerle kendi kitlesine daha fazla hayran eklemekle meşgul… Asil, yetenekli, havalı, entelektüel, saygın ve yakışıklı bir adamdan bahsettik. Bu arada en son dans ettiği videoyu izlemelisiniz. Hopkins tepeden tırnağa bir ikon!

Anthony Hopkins izleme listesi

The Lion in Winter (1968)
The Elephant Man (1980)
The Silence of the Lambs (1991)
Howards End (1992)
The Remains of the Day (1993)
Nixon (1995)
Meet Joe Black (1998)
Red Dragon (2002)

BİZE ULAŞIN