İkon Olma Kılavuzu: Al Pacino

Sinema hakkında gerçekleşen tüm diyalogların vazgeçilmez aktörlerinden biri Al Pacino… Beyaz perdenin ikonik yıldızının önünde ceketimizi ilikliyoruz!

Giriş Tarihi: 18.04.2018 17:50 Güncelleme Tarihi: 19.04.2018 08:36
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Al Pacino, İkon Olma Kılavuzu'nda yer almaya hak kazanan bir isim değil. Aksine kılavuzda yer alarak varlığını meşrulaştıran bir aktör. Kariyerinde; The Godfather(Baba), Scarface(Yaralı Yüz), Scent of a Woman(Kadın Kokusu), Donnie Brasco(Köstebek), The Devil's Advocate(Şeytanın Avukatı) gibi kült filmlerde başrol oynayarak gönlümüze taht, beyaz perdeye de ambargo koydu.

İtalyan-Amerikan genleriyle 1940 yılında doğan Al Pacino, Hollywood'un kötü şöhretli bekârlarından sadece biri ama en yeteneklisi. "İki kere ölürüz: Birincisi son nefesimizi verdiğimizde, ikincisi ise tanıdığımız bir insanın son kez adımızı söylediği anda." sözleriyle dünyaya neden bu kadar çok eser bıraktığını da açıklayan biri. Shakespeare hayranlığını aktör, aynı zamanda yapımcı ve yönetmen. Elbette sektörün gediklisi olarak sinemanın her dalında iş yapabiliyor olması şaşırtmıyor. Al Pacino, bizim için daha ne yapabilirdi ki?

Meşhur Michael Corleone rolüyle; karanlık, hüzünlü ve kararlı bakışlarıyla hafızalarımıza kazınan Al Pacino ile yakın zamanda yeniden bizlerle buluşacağız. Yeni filmine kadar oyunculuk dersi verdiği performanslarıyla yetinmeye devam edelim, elbet bir gün buluşacağız demiştik çünkü! Şimdiden söyleyelim, beklediğimiz filmi sinemanın 'Rüya Takımı' olarak nitelendirebiliriz. Martin Scorsese'in yönetmenliğinde çekilen The Irishman, Al Pacino ve Robert De Niro'yu buluşturarak beyaz perdede usta işi bir film olarak hazırlanıyor. Hasret kaldık böyle işlere, değil mi? 'Baba' rolüyle kadın-erkek herkesi büyüleyen aktör, ilk Oscar ödülünü ise Kadın Kokusu filmindeki performansıyla kazanmıştı.

New Yorklu aktör kimilerine göre sinema tarihinin en iyi oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Bizce mi? Bizi biliyorsunuz, önünde ceketimizi ilikliyoruz.

İzlenecekler Listesi

Any Given Sunday (Kazanma Hırsı) 1999
Donnie Brasco (Köstebek) 1997
Heat (Büyük Hesaplaşma) 1995
Serpico - 1973


İkonik rollerin oyuncusu Al Pacino galerisi için tıklayınız!

BİZE ULAŞIN