ESQ Favori: Joey Tribbiani

Televizyon dizileri konusunda her zaman kendine ayrı bir parantez açtıran yapım Friends’i izlemeyen kaldı mı? Ekranların en başarılı çapkını Joey ile tanışmanızın tam sırası.

Giriş Tarihi: 21.04.2018 16:23 Güncelleme Tarihi: 24.04.2018 14:21
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Çapkın, aktör, dost ve obur sıfatlarının vücut bulmuş hali Joey Tribbiani, televizyon dünyasının ikonik karakterlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tam 10 sezonluk hikâyesiyle Friends, neredeyse herkes tarafından bilinen kült bir yapım olarak kabul ediliyor. Seveni de var, sevmeyeni de (sahiden mi?) ama altı karakterin de ekran kültürümüzün yapı taşları arasında yer aldığına kesin gözle bakıyoruz. Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Ross ve Joey isimli altı dostun New York'ta başından geçenleri tüm sıcaklığı ve samimiyetiyle izliyoruz. Elbette her karakter belli çevreler tarafından sevildi ve sahiplenildi fakat aralarından biri gönlümüzde bir basamak yukarıda konumlandı. Joey'e merhaba diyin. Çünkü siz demezseniz o "How you doin?" (Naber?) diyecek.

İtalyan asıllı pembe dizi oyuncusu ve her zaman daha büyük rolleri hak ettiğini düşünen biri Joey. Kadınlara ve yemeğe karşı düşkünlüğüyle tanıdığımız Joey, yedi kız kardeşi ve İtalyan mutfağının kurbanı sayılabilir. Dizinin diğer karakteri Chandler ile yaşadığı ev arkadaşlığıyla bu konuda kafasında soru işareti olan herkesi ikna ediyor. Ev arkadaşlığı güzeldir, tabii doğru kişiyse... Dizi boyunca flörtleri ve kadınları etkilemek adına sergilediği davranışlar sayesinde o dönem birçok erkek gerekli taktikleri ondan aldı. Aşık olduğunda da ise tam bir Romeo gibi davrandığını söylememiz gerekiyor. Yemek konusunda paylaşıma karşı çıkarak, hayatta tek başına kalmanın güzel yönlerini de öğretti tabii… İzlemeyenler için spoiler tadında bilgiler vermeyeceğiz ama Joey'e dikkat etmelerini özellikle tavsiye ediyoruz.



Talihsizliği yaşam tarzı olarak edinmiş saf aktörümüz Friends bittikten sonra kendi adını taşıyan (Joey) ve karakterin hikâyesini anlatan bir diziyle daha karşımıza çıktı. Dizi beklenen etkiyi yaratmamış olsa da sevenlerini fazlasıyla mutlu etmişti. Matt Le Blanc ile favori listemizin en saf çapkını ile tanıştığınıza memnun olduk.

BİZE ULAŞIN